rouge ardenne

Rouge Ardenne is 1 van de bieren in het ondertussen ruime gamma van Brasserie Minne, wat voorheen brasserie de la Bastogne was.

Brasserie Minne is een brouwerij die al sinds 2008 bestaat en opgericht werd door Phillipe en Catherine Minne. Oorspronkelijk was de toen kleine brouwerij in Bastenaken gevestigd, vandaar dus ook de toenmalige naam brasserie de Bastogne. Tien jaar lang brouwden ze daar met succes hun bieren. De Trouffette blonde was het eerste gecommercialiseerde bier destijds. Phillipe is trouwens afkomstig uit een familie van brouwers dus aan ervaring geen gebrek.

Het was door het grote succes dat ze 10 jaar later wel genoodzaakt waren om uit te wijken naar een andere locatie, die vonden ze een eindje van Bastogne, in Baillonville meer bepaald. Door de nieuwe locatie was de oude naam uiteraard iets moeilijker om te gebruiken dus kwam er met de nieuwe, moderne brouwerij een nieuwe naam.. Brassserie Minne! Mooi eraan is dat je in het gebouw ook een everzwijn kan herkennen, het symbool van de brouwerij en uiteraard de Ardennen. De eerste productie vond daar plaats in 2019.

Het gamma van brasserie Minne bestaat uit een hele resem bieren, in 3 categorieën onder te verdelen. De klassiekers, de seizoenbieren, naargelang humeur en ook de vatgerijpte bieren. Deze Rouge Ardenne valt onder de eerste. Andere klassiekers zijn hun Trouffettes in verschillende kleuren maar ook een Ardenne stout, tripel, saison en nog vele andere.

Bij de seizoensbieren vinden we echt speciallekes terug, denk maar aan een bier met een deel druivenmost, een zure stout met fruit of een tripel met cognac. Aan experimenteren geen gebrek. Zo vindt zowel de klassieke als de moderne drinker zijn gading.

Rouge Ardenne

rouge ardenne
  • BROUWERIJ Brasserie Minne
  • HERKOMST Baillonville, België
  • KLEUR Roodbruin
  • STIJL Zuur bier
  • ALCOHOL 7% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.
  • GLAS Shaker glas (smal onderaan met schuine wand naar boven)
BIEROMSCHRIJVING

De Rouge Ardenne is een helder rood tot bruinrood bier met een rijkelijk schuim. In de geur krijg je veel geuren, om te beginnen een frisse moutige toets,, aangevuld met veenbessen en krieken, een lichte kruidigheid die zelf houterig aandoet met een pittige citrustoets op de achtergrond. De smaak balanceert op zuur met een minieme zoetigheid.

Het bier wordt als een pittige Berliner Weisse omschreven met een houttoets, maar voor mij blijft het eerder een zuur bier ‘hors categorie’.

FOODPAIRING

De Rouge Ardenne is een bier apart maar past best perfect bij warme krieken of zoet gebak met rood fruit, sabayon en baba au rhum.


BRASSERIE MINNE

Zoning Nord de Baillonville 9 , 5377 Somme-Leuze

Website : www.brasserieminne.be

Ontdek hier alle andere biertips.

Delen op facebook!

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.