robert the great

Robert the Great is een van die heerlijke stouts in het gamma van de Struise Brouwers. Stouts beslaan het grootste deel van hun gamma dus met al die ervaring in de stijl kan het ook bijna niet anders dan goed zijn.

OVER DE STRUISE BROUWERS EN HET BIER

De eerste bieren van de Struise werden ontwikkeld in 2001, in een oud schuurtje op een struisvogelboerderij in Lo-Reninge, een uithoek van West-Vlaanderen. Struise heeft dus zijn naam aan deze vogel te danken.

In 2003 hebben ze hun eerste bier, de pannepot, gecommercialiseerd. Genoemd naar een scheepstype. Tot 2009 maakten ze gebruik van andere brouwers hun installatie, eerst bij deca en dan bij Coulier, tot ze in 2009 een pand gevonden hadden in Oostvleteren. Maar door grote successen wordt er nog steeds gebruik gemaakt van collega brouwers hun installatie.

Sinds 2012 wordt hier een groot assortiment aan speciale en aparte bieren gebrouwen waarbij je merkt dat ze zichzelf al eens opnieuw durven uitvinden. Voornamelijk zwaardere bieren, sterk gehopte of vatgerijpte bieren vloeien er uit de ketels.

De Robert the Great is een stevige Russian Imperial Stout dat ook karaktertrekken van een quadrupel vertoont. Zijn naam dank hij aan Robert the Bruce, koning van Schotland begin 14e eeuw en hij vocht hard voor de Schotse onafhankelijkheid tegen Engeland. Een straffe kerel dus, net als het bier!

ROBERT THE GREAT

robert the great
  • BROUWERIJ Struise Brouwers
  • HERKOMST Vleteren, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Russian Imperial stout
  • ALCOHOL 10.5% vol
  • SERV.TEMP. 11°c.
  • GLAS Tulpglas
BIEROMSCHRIJVING

De Robert the great is een donkerbruin tot zwart bier met een lichtbruin stevig schuim. De geur verraadt zijn gevaarlijk karakter met een hint van de alcohol, sterke koffie en fondant chocolade. Op de achtergrond iets fris zurig qua geur, vermoedelijk door de moutsoorten. Zijn smaak is vooral gebouwd op zijn body, een licht warmend gevoel met daarnaast chocolade en gebrande toetsen en een licht zoete afdronk. Een langzame genieter!

FOODPAIRING

Ik zou aanraden om de Robert the Great eerder als digestief te drinken ofwel bij een stevige hazenstoofpot met chocolade.


STRUISE BROUWERS

Kasteelstraat 50, 8640 Oostvleteren

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.