préaris quadrocinno

De boetiekbrouwerij van Vliegende Paard brouwers heb ik eerder wel al eens voorgesteld. Maar de Préaris Quadrocinno beviel mij dusdanig dat ik deze niet achterwege kon laten.. Zoals de naam doet vermoeden, een quadrupel met een cappuccino touch door het gebruik van Costa Ricaanse koffiebonen.

  • BROUWERIJ Vliegende Paard brouwers/Préaris
  • HERKOMST Oedelem, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Quadrupel
  • ALCOHOL 10% vol.
  • SERV.TEMP. 10°c.
  • GLAS TEKU glas
BIEROMSCHRIJVING

De Préaris Quadrocinno heeft een donkerbruine kleur met nog een lichtrode gloed en een beigekleurige en luchtige schuimkraag. De geur is precies wat je kan verwachten van een quadruppel met koffie, geuren van gebrande mouten, rozijnen, kandij, wat zoethout met zachte koffietoetsen, niet die harde en bittere, gebrande toetsen. De smaak is rond en romig, eerder zacht. Een fijne bitter houdt het bier nog verfrissend en de alcohol is zeker niet dominant. Heel aangenaam en vooral de koffietoetsen komen door in de smaak.

OVER DE BROUWERIJ EN HET BIER

Vliegende Paard Brouwers is een vrij recente brouwerij uit het West-Vlaamse Oedelem. Brouwerij is misschien een groot woord want het overgrote deel van het bier wordt gebrouwen bij de proefbrouwerij in Lochristi. Maar uiteraard veranderd dat niets aan het feit dat de recepten door Andy Dewilde zelf zijn samengesteld.

Andy brouwde zelf al enige tijd bieren als hobby tot in 2010 een hobbybrouw competitie georganiseerd werd door brouwland.

Met een zelfontwikkelde kloon van een Rochefort 10 diende hij zijn kandidatuur in, en met succes! De winst diende als start om er professioneel mee aan de slag gaan.

De benaming vliegende paard komt van niet ver, het is de verwijzing naar de naam van de wijk waar hij woont. Daar is er ook een plek voorzien om van de bieren te komen genieten en krijg je een zicht op de proefbrouwinstallatie. Daar worden de recepten eerst ontwikkeld en geprobeerd op kleine schaal. Op grote schaal worden de bieren bij de proefbrouwerij in Lochristi gemaakt.

Voornamelijk iets stevigere en donkere en blonde bieren krijgen hier de voorkeur, maar ook aparte bieren, zoals de Smokey Li met Lapsang Souchoung thee of barrel aged versies van zijn Préaris Quadrupel. Deze Préaris Quadrocinno is daar ook geen uitzondering op. Ady zijn befaamde quadrupel kreeg hier een rijping met Costa Ricaanse koffiebonen die duidelijk zijn stempel drukt in het bier maar niet op een overheersende manier.

FOODPAIRING

De Préaris Quadrocinno past perfect als digestief maar even goed bij een wildstoofpot met een eerder zoete saus of een blauwgeaderde kaas.


Brouwerij Vliegende Paard Brouwers

Beverhoutsveldstraat 33, 8730 Oedelem

Website : www.prearis.be

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.