Pannepot Reserva 2014

pannepot reserva 2014

Er is wel al eens een pannepot de revue gepasseerd hier maar deze Pannepot Reserva 2014 nog niet.. Helaas het laatste uit de voorraad maar wie goed zoekt kan er zeker nog aan geraken. Andere en meer recente jaargangen kan je nog vinden en zijn meer dan de moeite waard.

De eerste bieren van de Struise werden ontwikkeld in 2001, in een oud schuurtje op een struisvogelboerderij in Lo-Reninge, een uithoek van West-Vlaanderen. Struise heeft dus zijn naam aan deze vogel te danken.

In 2003 hebben ze hun eerste bier, de 5 (gewone) pannepot, gecommercialiseerd. Genoemd naar een scheepstype. Tot 2009 maakten ze gebruik van andere brouwers hun installatie, eerst bij deca en dan bij Coulier, tot ze in 2009 een pand gevonden hadden in Oostvleteren en van daar uit hun ruime gamma artisanale en al eens gewaagde bieren brouwen. Maar door grote successen wordt er nog steeds gebruik gemaakt van collega brouwers hun installatie.

Sinds 2012 wordt hier een groot assortiment aan speciale en aparte bieren gebrouwen waarbij je merkt dat ze zichzelf al eens opnieuw durven uitvinden. Voornamelijk zwaardere bieren, sterk gehopte of vatgerijpte bieren vloeien er uit de ketels, zoals deze Pannepot Reserva 2014. Dit sterk donker bier kreeg een rijping van 4 jaar op Bordeaux wijnvaten en dat laat zijn stempel zeker na op het bier.

PANNEPOT RESERVA 2014 : DEGUSTATIEFICHE
pannepot reserva 2014
  • BROUWERIJ Struise Brouwers
  • HERKOMST Oostvleteren, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Sterk donker bier, vatgerijpt
  • ALCOHOL 10 vol.
  • SERV.TEMP. 15°c.

UITZICHT

Intens donkerbruin met een lichtrode schijn aan de rand. Een matige beige schuimkraag.

GEUR

Een rijkelijke geur die even moet open komen in het glas. Karamel en kandij met veel toetsen van gerijpte rode wijn, gebrande mout en hout dat subtiel er door komt.

SMAAK

De smaak is eerder zoet maar met veel ruggengraat en een fijne lichtzurige indruk zorgt voor veel finesse.

FOODPAIRING

Serveer deze Pannepot reserva 2014 bij de beste geroosterde vleesgerechten, wild en gerijpte kazen.

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.