Oud bruin Romarin Figues

oud bruin romarin figues

Deze Oud bruin Romarin Figues is er eentje van Franse bodem en van dezelfde brouwerij als de dry hopped vieille provision die ik eerder al voorstelde. Een stijl dat in België toch wel ontsprong door lambiek met donker bier te gaan mengen en op vaten te laten rijpen. Ginds in Frankrijk maakten ze er hun eigen en toch wel geslaagde versie van.

Brasserie la manufacture de bières is gestart in 2015 als gipsybrouwerij en ging bij verschillende bevriende brouwers aan de slag om hun bieren te maken. In 2017 konden ze een oude installatie overkopen en ze vestigden zich enkele maanden later in Poitiers, het zuiden van de Loirestreek.

Hier worden in de basis vooral pale ales gebrouwen maar ze specialiseren zich vooral in het maken van bieren van gemengde en spontane gisting maar ook met aparte ingrediënten. Zo maakten ze al een sour met passievrucht en limoen, jeneverbes en sechuanpeper maar even goed een imperial stout dat op Laphroaig vaten gerijpt heeft met koffie en paprika.

Deze Oud Bruin Romarin Figues is een Oud bruin waaraan vijgen werden toegevoegd tijdens de lagering. Daarna volgde een rijping op Amerikaanse eiken vaten waar rozemarijn geweekt in bourbon werd toegevoegd. Een uniek maar heel verfijnd en subtiel bier.

OUD BRUIN ROMARIN FIGUES : DEGUSTATIEFICHE
oud bruin romarin figues

BROUWERIJ Labo de la manufacture de bières

HERKOMST Poitiers, Frankrijk

KLEUR Bruin

STIJL Oud bruin

ALCOHOL 6.5% vol.

SERV.TEMP. 7°c.

UITZICHT

Diep en weinig doorschijnend donkerbruin met een rode gloed. Geen schuimkraag te verkennen.

GEUR

In de geur een rijkelijke mengeling van zure rode bessen, balsamico en kruidige toetsen van de rozemarijn die subtiel doorkomen. Daarnaast een lichte hint van de Amerikaanse eik dat eerder naar cacao en ceder neigt alsook gedroogd fruit.

SMAAK

De smaak is heel fris, licht zurig en rijk doch fris en verfijnd. Een mooie balans tussen zoet en zuur met het hout die op de achtergrond doorkomt.

FOODPAIRING

Serveer de Oud bruin Romarin Figues bij een lichtere stoofpot van varkenswangetjes, bij konijn en andere gerechten met wit vlees of kip met dragonsaus.

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.