noire du midi

Hier ben ik met deze Noire du Midi dan nog eens met een bier van een van de vele nieuwe Brusselse brouwerijen/brouwbars l’Ermitage, gesitueerd in Anderlecht. Er leeft daar alleszins iets!

OVER NANOBRASSERIE L’ERMITAGE EN HUN BIEREN

Brasserie l’Ermitage is een van de vele moderne mini brouwerijen die in het kielzog van Brussels Beer Project het leven zagen in Brussel en omstreken. In 2016 waren er 3 studenten, Nacim Menu, François Simon en Henri Bensaria die vroeger volop genoten van het studentenleven maar in tegenstelling tot hun medestudenten die zich laafden aan Cara-pils dronken zij toch wel iets beter. En dachten ze vooral het zelf ook te kunnen maken.

Daarom namen ze het heft in handen en startten ze met hun brasserie l’Ermitage. Geïnspireerd door vele bierstijlen die vooral in het buitenland goed in trek zijn : sours, black ipa, ipa, porters, pale ale’s,enz. bijna allemaal met een gemene deler… veel hop en karakter. Het was alleen nog even wachten om dat allemaal gefinancierd te krijgen dus gebruikten ze de installatie van brasserie de Bastogne om er hun eerste bier, een ipa te maken en daarmee naar de banken te trekken.

Eens die overtuigd waren en het geld er was namen ze hun intrek in een gebouw in de Lambert Crickxstraat in Brussel, op een boogscheut van Cantillon. Met hun installatie die goed is voor meer dan 1000 hl per jaar maakten ze al een hele reeks aan bieren, van vaste waarden zoals deze Noire du Midi tot vele samenwerkingen met gerenommeerde brouwerijen uit binnen -en buitenland. Ook openden ze in volle coronacrisis hun taproom/brasserie in Sint-Gillis, gezelligheid troef daar

Wat opvalt aan alle bieren zijn de wel heel artistieke etiketten die veel hun bieren krijgen, vaak geïllustreerd door de Brusselaar Julien Kremer, gekend onder de naam Krump. Zo is het label van deze Noire du Midi ook van zijn hand. Een sterk gehopte porter met Columbus en Chinookhop.

NOIRE DU MIDI
noire du midi
  • BROUWERIJ l’Ermitage
  • HERKOMST Anderlecht, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Porter
  • ALCOHOL 6.9% vol.
  • SERV.TEMP. 8° c.
  • GLAS TEKU glas
BIEROMSCHRIJVING

De Noire du Midi is zoals je wel al dacht en donker bier, diep en niet doorschijnend bruin met een lichtbeige schuimkraag. In de geur krijg je gelijk de geroosterde mouten en wat koffie geserveerd samen met overvloedig veel kruidige hoptoets met een verre hint van citrus. In de smaak is het bier verrassend fris en vrij sappig door de bitterhoppen met daarnaast de koffie die rijkelijk doorkomt. Een aangenaam en goed gebalanceerd donker bier.

FOODPAIRING

De Noire du Midi is een goed bier op zijn eentje na de maaltijd maar serveer deze ook zeker eens met zoet gemarineerde côte à l’os of ribbetjes van op de barbecue, nagerechten met citrus en chocolade of verras jezelf met de combinatie van romige witte kaas en rood fruit.


NANOBRASSERIE L’ERMITAGE

Rue Lambert Crickx 28, 1070 Brussel

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips!

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.