muddy waters

De Muddy waters is een van de vele donkere bieren in het gamma van de Utrechtse brouwerij ‘de Kromme Haring’. Ze houden heel erg van Engelse stijlen en hoppen met ook Amerikaanse invloeden, precies waar deze porter aan voldoet.

OVER DE KROMME HARING EN HET BIER

De Kromme haring is een hippe brewpub in het noord-Nederlandse Utrecht. In 2014 kwam Stephen Grigg in Utrecht aan en brouwde hij hier al bieren onder de Kromme haring. Zo leerde hij compagnon en bierliefhebber Gijs Van Wiechen kennen. In 2016 besloten ze een brewpub te starten en niet veel later, na een heuse crowdfunding openden ze de deuren op het voormalige OPG terrein in Utrecht naast enkele andere hippe zaken.

Gijs is oorspronkelijk van Breda en ooit nog werkzaam geweest in Antwerpen, de ander is een Amerikaans bioloog met veel hobbybrouwervaring die via Engeland in Nederland verzeilde.

Beiden houden ze vooral van de Engelse biertraditie, vermengd met Amerikaanse invloeden en vooral houden ze er van om met verschillende vergistingstechnieken te gaan experimenteren. Zowel wilde gisting als gemengde, hoge en lage. Daaruit komen bieren voort zoals deze Baltic Porter genaamd Muddy waters maar even goed zure bieren met yuzu, black ipa’s en noem maar op.

De Muddy Waters is een Baltic Porter uit hun Cambrian series, gebrouwen in samenwerking met Van Moll uit Eindhoven met een flinke dosis roggemout en chocolademout en als hopsoorten werd Magnum en Perle gebruikt.

MUDDY WATERS
muddy waters
  • BROUWERIJ De Kromme Haring
  • HERKOMST Utrecht, Nederland
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Baltic Porter
  • ALCOHOL 8.5% vol.
  • SERV.TEMP. 9°c.
  • GLAS Porterglas
BIEROMSCHRIJVING

De Muddy Waters is een donker bruin bier met een licht beige schuimkraag. De geur bevat heel wat koffie, karamel en een beetje praliné chocolade. De smaak is in vergelijking met wat de geur doet vermoeden vrij zacht en fris met hier ook koffie en chocolade, geen stevige klepper maar een aangenaam bier waar je er twee van kan drinken.

FOODPAIRING

Geniet van de Muddy Waters bij een chocoladecrumble met rood fruit of andere lichte chocoladegerechten waar zelfs pistache bij mag.


DE KROMME HARING BREWPUB

Europalaan 2C, 3526 KS Utrecht

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.