mok master

De MOK Master is een van de bieren van brouwerij de Meester uit het West-Vlaamse Stasegem bij Harelbeke. De naam van de brouwerij doet je op het eerste zicht niet echt denken aan spannende en verrassende bieren, maar hierin kan je je sterk gaan vergissen. Dirk de Meester maakt hier met de grootste zorg zowel iets klassiekere bierstijlen, maar evengoed modernere en verrassende, vaak stevige bieren met karakter.

  • BROUWERIJ Brouwerij de Meester
  • HERKOMST Stasegem, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Imperial Stout
  • ALCOHOL 13% vol.
  • SERV.TEMP. 8°c.
  • GLAS Porterglas of ballonglas
BIEROMSCHRIJVING

De MOK Master is een diep donkerbruin bier met een lichtbruine stevige schuimkraag. De geur maakt direct duidelijk dat het bier een stevig karakter heeft. Toetsen van pure cacao, rozijnen, sterke en zoete koffie, zwart fruit en een hint van vanille. Ook een lichte houttoets en een vleugje bourbon zitten er in verwerkt.

De smaak is van in het begin zoet maar ook voldoende bitter wat hem aangenaam maakt en uitnodigt om voorzichtig van te drinken. In die stevige body komt de bourbonsmaak en de cacao goed doorzetten maar alles is heel versmolten. De nasmaak blijft heel lang hangen met daarin een aangename koffie- en hopbitter.

OVER DE BROUWERIJ EN HET BIER

Brouwerij de Meester is een meer recente microbrouwerij, opgestart in 2016 in de voormalige brouwerij ‘t Gaverhopke te Harelbeke.

In 2014 startte Dirk de Meester met het brouwen van bier als hobby, de perfect manier om een midlifecrisis door te brengen alvolgens de eigenaar die toen net tram 5 was opgestapt. Een lange tijd brouwde hij bieren in zijn garage en liet die gisten in de woonkamer. Er was veel vraag naar zijn bieren onder vrienden, familie en van andere mensen en graag wou hij zijn bieren gaan promoten in de drankenhandels in de buurt.

Maar met een maximale productie van 1600 liter per maand, wat eigenlijk al veel is om te gaan maken in een garage, was er gewoon niet voldoende bier om aan de vraag te voldoen. Toen de kans zich voordeed om een brouwerij te kopen twijfelden hij en zijn vrouw Ann niet. Ze kochten het pand waar voorheen brouwerij ‘t Gaverhopke in gevestigd was. Er werden extra ketels gekocht om nu bijna 6000 liter per maand te kunnen gaan brouwen.

Aan de brouwerij is er ook een eetcafé/brasserie ingericht om te genieten van een van de bieren van de meester bij een lekker gerecht of gewoonweg van een bier in de bar. Ook het ruime terras bied in de zomer plaats voor een honderdtal mensen. In Kuurne heeft Ann ook haar eigen Craft beer shop, op de plaats van haar vroegere naaiboetiek, van een switch gesproken.

Bij brouwerij de Meester worden een hele reeks aan bieren gemaakt, van klassieke zachte blonde bieren tot stevigere tripels maar ook quadrupel en stouts. Een van die stouts is deze MOK master, een imperial stout met een hoog alcoholgehalte van 13% maar toch gevaarlijk zacht is.

Tijdens het brouwen van de MOK master wordt er koffie, chocolade en vanille toegevoegd wat voor veel extra smaak zorgt. Dit bier rijpt dan nog eens 6 maand verder op vaten van de Gouden Carolus Single Malt whisky. Dat geeft extra karakter maar vooral ook die warme toets aan het bier.

FOODPAIRING

De MOK Master is een ideaal digestiefbier maar past even goed bij stevige wildstoofpotten, hert en warme nagerechten met chocolade.

Probeer hem zeker eens bij dit gerecht.

0 Add to Favorites


BROUWERIJ DE MEESTER

Steenbrugstraat 187, 8530 Harelbeke-Stasegem

Website : www.brouwerij-demeester.be

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.