mint chocolate ba stout

Deze Mint Chocolate BA stout is er een uit het rijkelijke gamma van Vocation Brewery uit het Britse Hebden Bridge, boven Manchester. Een stevig bier maar niet zo stevig in vergelijking met hoe hard de brouwerij gegroeid is sinds de oprichting in 2015.

John Hickling, eigenaar en brouwer was in een vorig leven IT’er bij een bank maar bleef met de grote droom zitten om meer te doen met het idee om zelf bier te gaan maken. Hij kocht wat spullen en ging aan de slag ermee, met veel succes bij alle vrienden. Daarom besliste hij in 2008 samen met iemand anders een brouwerij te starten. Het succes was wel groot met vele erkenningen maar ze zaten op de limieten dus beslisten ze te stoppen.

Het gemis van bier brouwen knaagde zo hard dat John in 2015 terug van 0 begon. De grote kwaliteit zorgden dat er sterk gegroeid kon worden en investeringen nodig waren. Vandaag de dag werkt er meer dan 100 man personeel en niet minder dan een equivalent van 10 miljoen glazen gaan de deur uit.

Hun grootste succes is de klassieker Life&Death IPA waar alles mee begon maar naast een uitgebreide core range met voornamelijk IPA maken ze ook specials als dubbel, sour, stout,… zolang het maar heel goed is en representatief voor de stijl. Deze Mint Chocolate BA stout komt dan weer uit de barrel aged reeks. Gemaakt met gerst, tarwe en haver en gedurende 9 maand op bourbonvaten gerijpt en met toevoeging van chocolade en munt. Een echte delicatesse om langzaam van te genieten.

MINT CHOCOLATE BA STOUT : DEGUSTATIEFICHE
mint chocolate ba stout
  • BROUWERIJ Vocation brewery
  • HERKOMST Hebden Bridge, West Yorkshire, UK
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Imperial stout, barrel aged
  • ALCOHOL 12.2% vol.
  • SERV.TEMP. 15°c.

UITZICHT

Een heel intense donkerbruine tot zwarte kleur met een lichtbruine schuimkraag. Dik van textuur.

GEUR

In de geur krijg je de beste chocolade, cacao, koffie en een heel subtiele hint van de bourbon.

SMAAK

De smaak start vrij zoet met een mond verwarmend gevoel. Daarna komt de bittere chocolade door en het hout waardoor je een complex en zalig mondgevoel krijgt en een heel lange afdronk.

FOODPAIRING

Serveer de Mint Chocolate BA stout als digestief na een heerlijke maaltijd. Te sterk om te combineren met gerechten.

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.