Mash of the Titans Alvinne

mash of the titans alvinne

De Mash of the Titans Alvinne is een van de 6 bieren die uit de Brewmance reeks van brouwerij d’Oude Maalderij, in samenwerking met 6 brouwers, waaronder dus Alvinne uit het West-Vlaamse Moen.

OVER DE BREWMACE BIEREN

Mash of the Titans, ofte 6 bieren van titanen uit de Belgische bierwereld onder de naam Brewmance. Het was Jef Pirens van brouwerij d’Oude Maalderij uit Izegem die met het idee kwam om samen te gaan werken aan een leuke reeks bieren. Elk van de brouwers mocht hun zin doen, het resultaat daarvan waren 6 barley wines, maar geen een is te vergelijken met de ander. Brouwerij Totem uit Evergem, Atrium uit Marche-en-Famenne, Alvinne uit Moen, ‘t Hofbrouwerijke uit Beerzel, ‘t Verzet uit Anzegem en brasserie Minne uit Somme-Leuze gingen aan de slag om elk hun eigen versie te maken. De lichtste telt 9.1% en de zwaarste 10.4% vol, wat kan al kan tellen. De bieren werden door Jef verdeeld in kleine mooie kratjes met van elk 1 bier en 1200 kratjes in totaal. Niet niets maar de bieren gingen als zoete broodjes.

De Mash of the Titans Alvinne van brouwerij Alvinne is een barley wine geworden van 9.6% vol., gebrouwen met gemouten haver en toevoeging van vijgenbladeren en palosantohout. Die factoren samen zorgen voor een volle smaak met de vijgen die goed doorkomen en een subtiele houttoets.

MASH OF THE TITANS ALVINNE
mash of the titans alvinne
  • BROUWERIJ D’Oude Maalderij/Alvinne
  • HERKOMST Izegem/Moen
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Barley wine
  • ALCOHOL 9.6% vol.
  • SERV.TEMP. 11°c.
  • GLAS Tulpglas
BIEROMSCHRIJVING

De Mash of the Titans Alvinne heeft een donkere koper tot bruine kleur en een fijn beige schuim. De geur is er een vol karamelmouten, wat chocolade en zoet fruit als vijgen en een heel lichte houtindruk. De smaak is rond, licht zoet en perfect in balans met het bitter. Een heel goed bier om van te genieten.

FOODPAIRING

Drink de Mash of the Titans Alvinne op zij eentje als digestief, bij warme vijgen uit de oven met vanille-ijs of blauwgeaderde kazen.


D’OUDE MAALDERIJ

Ardooisestraat 130, 8870 Izegem

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.