martha brown eyes

Martha Brown Eyes is een van de 3 verleidelijke bieren die gemaakt worden door de brew society in Heule nabij Kortrijk. Verleidelijk ja, want naast die zwoele bruine ogen maken ze ook een sexy blonde en een roodkleurige guilty pleasure. De donkere variant is een stevig, zoeter en smaakvol bier om langzaam van te genieten.

  • BROUWERIJ Brew Society
  • HERKOMST Heule, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Sterk donker bier
  • ALCOHOL 12% vol.
  • SERV.TEMP.
  • GLAS Hoog smal tulpglas
BIEROMSCHRIJVING

De Martha Brown eyes heeft een diepe, donkere, net ondoorschijnende bruine kleur. Voor de beste geur moet het bier zeker op temperatuur zijn, dus haal hem tijdig uit de koeling. Een op temperatuur krijg je de geuren van chocolade, gebrande mouten en karamel met daarnaast rozijnen en zoete dadels en ook wel een klein vleugje van de alcohol dat je waarschuwt voor zijn stevig karakter. De smaak is heel zacht, rond en zoet in de aanzet met vooral het zoete fruit , de karamel en chocolade dat je proeft. De afdronk is stevig en lang met een licht warmende gloed van de alcohol.

OVER DE BROUWERIJ EN HET BIER

The Brew Society in Heule is in 2017 opgericht door Bjorn Desmadryl. Brew Society mag je letterlijk nemen want de brouwerij profileert zich als brouwgemeenschap, waar je als brouwer, bierondernemer en bierliefhebber je eigen bieren kan gaan ontwikkelen en laten brouwen op grote schaal.

Dat is ideaal als je als kleine microbrouwerij of als hobbybrouwer je eigen bieren wil gaan commercialiseren maar niet over een eigen grote installatie beschikt. De moderne brouwerij beschikt over de meest moderne installatie en technieken en sinds kort ook over een afvullijn voor blikken, iets wat zeker in de lift zit. Ze denken volop mee met de brouwer die zijn bier wil laten maken, van A-Z.

De brouwerij is ondergebracht in de gebouwen van de voormalige drukkerij van de INNI groep, een gebouw van maar liefst 13.000 m² dat trouwens volledig duurzaam is met een dak vol zonnepanelen en een eigen waterzuiveringssysteem.

Naast bieren voor derden maakt de brouwerij ook hun eigen bieren, met de Martha als uithangbord. Al van in het begin hebben ze gespeeld op het zwoele karakter van Martha, een bevallige dame die geboren werd in de jaren 20 in het pittoreske dorpje Heule, nabij Kortrijk. Al in die tijd ontwikkelde ze recepten voor topbieren, wat haar heel geliefd maakte, mede door haar wild, sexy, gek, druk en ruig karakter.

De Martha brown eyes is naast de sexy blonde en de guilty pleasure het derde bier in het gamma.
Een sterk donker degustatiebier van 12% vol, geïnspireerd op de trappistenbrouwerijen.

FOODPAIRING

Drink de Martha brown eyes als afsluiter van een maaltijd, bij een heerlijke brownie, moelleux van chocolade of bij stoofvlees van varkenswangetjes. Ook bij hertenvlees of everzwijn past deze zeker.


THE BREW SOCIETY

Kortrijksestraat 103a, 8501 Heule

Website : www.thebrewsociety.be

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.