marshmallow stout

De Marshmallow stout is een van de (vele) unieke bieren van Totem craft beers uit Evergem.

Totem craftbeer is ontstaan uit een passie van Klaas Dellaert en Liesbeth Van Raemdonck, ooit waren ze nog totaal onbekend met bieren en proefden ze voorzichtig een tripel. Maar jong en nieuwsgierig als ze waren kwamen daar snel nieuwe en meer gewaagde bieren bij, van gerookt over zuur tot sterk gehopt. Getriggerd door al die speciale bieren begonnen ze begin de jaren 2010 met een hobbyinstallatie. In 2013 vonden ze de tijd rijp om met hun brouwsels naar buiten te komen en deden ze een paar inzendingen op bierwedstrijden. Met succes! Direct kaapten ze brons en goud weg, dat was het teken dat het goed was en betekende de kickstart voor een groeiend succes.

Het eerste brouwsel, hun chili stout waarmee ze goud wonnen kwam in 2014 op de markt, toen gebrouwen bij Anders te Halen. De filosofie is van het begin af aan al heel duidelijk geweest.. originele bieren maken die het publiek aangenaam weten te verrassen en vooral voor het publiek die graag ontdekt. Geen saaie eenheidsworst hier alleszins!

Niet veel later klopten ze aan bij Bryggja om te gaan brouwen tot het in 2019 tijd was om hun eigen installatie te installeren in thuisbasis Evergem. Ondertussen zijn er al menige verrassende brouwsels op de markt verschenen, van zure gosebieren over een Stout met macarons en kokosnoot tot deze Marshmallow stout, met een hele hoop echte marshmallows die toegevoegd werden voor het kookproces en vele ipa’s.

MARSHMALLOW STOUT : DEGUSTATIEFICHE
marshmallow stout
  • BROUWERIJ Totem Craft beers
  • HERKOMST Evergem, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Flavoured Imperial stout
  • ALCOHOL 12% vol.
  • SERV.TEMP. 14°c.

UITZICHT

Intense donkerbruine tot zwarte kleur met een eerder afwezige schuimkraag

GEUR

Een voornamelijk zoete geur met karamel en kandij, marshmallow is effectief ook waar te nemen naast veel geroosterde bonen en wat zwitserse zoete chocolade.

SMAAK

Een zoetere, doch vrij bittere en mondvullende smaak met de koffie en chocolade die in zijn lange afdronk terug komen.

FOODPAIRING

Serveer de Marshmallow stout bij deze no bake chocoladetaart of geniet er van als digestief.

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.