marius reserva armagnac

Brouwerij ‘t Vliegend Paard kennen we hier ondertussen wel al van zijn Préarisbieren. Maar met plezier stel ik Andy zijn Marius reserva armagnac barrel aged voor, een russian imperial stout met een rijping van 18 maand op armagnacvaten.

OVER DE BROUWERIJ EN HET BIER

Vliegende Paard Brouwers is een vrij recente brouwerij uit het West-Vlaamse Oedelem. Brouwerij is misschien een groot woord want het overgrote deel van het bier wordt gebrouwen bij de proefbrouwerij in Lochristi. Maar uiteraard veranderd dat niets aan het feit dat de recepten door Andy Dewilde zelf zijn samengesteld.

Andy brouwde zelf al enige tijd bieren als hobby tot in 2010 een hobbybrouw competitie georganiseerd werd door brouwland.

Met een zelfontwikkelde kloon van een Rochefort 10 diende hij zijn kandidatuur in, en met succes! De winst diende als start om er professioneel mee aan de slag gaan.

De benaming vliegende paard komt van niet ver, het is de verwijzing naar de naam van de wijk waar hij woont. Daar is er ook een plek voorzien om van de bieren te komen genieten en krijg je een zicht op de proefbrouwinstallatie. Daar worden de recepten eerst ontwikkeld en geprobeerd op kleine schaal. Op grote schaal worden de bieren bij de proefbrouwerij in Lochristi gemaakt.

Voornamelijk iets stevigere en donkere en blonde bieren krijgen hier de voorkeur, maar ook aparte bieren, zoals de Smokey Li met Lapsang Souchoung thee of barrel aged versies van zijn Préaris Quadrupel. Maar ook deze Marius reserva armagnac is zeker een straf bier, letterlijk.

In deze Marius reserva armagnac laat hij zijn Marius (deze Russian Imperial Stout is dus ook puur te verkrijgen) laat hij voor 18 maand rijpen op armagnacvaten.

MARIUS RESERVA ARMAGNAC

marius reserva armagnac
  • BROUWERIJ Vliegende Paard Brouwers
  • HERKOMST Oedelem, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Russian Imperial Stout
  • ALCOHOL 10.5% vol.
  • SERV.TEMP. 8°c.
  • GLAS TEKU glas
BIEROMSCHRIJVING

De Marius Reserva Armagnac heeft een zwarte kleur met een weinig maar donker schuim. De geur zit boordevol gebrande mouten, koffie en zwarte bessen met een hint van de armagnac.

De smaak is eerder zoet te noemen en stevig met een bitter dat zeker te proeven is. De lange afdronk heeft een heel lichte zurige touch door de gebrande mouten.

FOODPAIRING

De Marius Reserva Armagnac is eerder het perfecte digstiefbier maar eventueel een nagerecht met donkere chocolade en peren of in rhum gemarineerde rozijnen.


Vliegende Paard Brouwers

Beverhoutsveldstraat 33, 8730 Oedelem

Website : www.prearis.be

Ontdek hier alle andere biertips.

Delen op Facebook!

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.