mareklop quadrupel

De Mareklop Quadrupel is een van de bieren in het gamma van de gelijknamige brouwerij Mareklop. Eigenlijk gaan ze te werk als ‘gipsybrewers’, zelf brouwen maar dan bij brouwerij de Meester in Stasegem, kwaliteit is zo zeker gegarandeerd!

OVER MAREKLOP EN HUN BIEREN

Mareklop is het geesteskind van hobbybrouwer Django Marécaux, de Lokerenaar ontwikkeld thuis zelf recepten tot de perfectie en deze worden dan later eigenhandig op grotere schaal gebrouwen bij bevriende brouwerijen zoals de Poes in Tielt of bij De Meester in Stasegem maar ook nog andere.

Het is Django zijn vrouw, Pimmy De Schoenmaeker, die het vaakst aan de roerstok staat. Iets wat we nog te weinig zien in het bierlandschap, vrouwelijke brouwers.

In het gamma zit uiteraard deze rijke Mareklop Tripel, maar daarnaast ook nog een Tripel en het blonde bier ‘Ne Koven’.. Eerder kwamen er ook al barrel aged versies op de markt of een Nonnebil, bier gemaakt met marshmallows.

Mareklop Quadrupel

mareklop quadrupel
  • BROUWERIJ Mareklop (De Meester)
  • HERKOMST Lokeren, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Quadrupel
  • ALCOHOL 12% vol.
  • SERV.TEMP. 7° c.
  • GLAS Kelkglas
BIEROMSCHRIJVING

De Mareklop Quadrupel is een quadrupel pur sang. In zijn aroma vinden we toetsen van karamel en rozijnen terug met gedroogd fruit als vijgen en dadel. De smaak is zoet, rond en vooral stevig met de nodige bitter die het bier ondersteund. In de afdronk blijven de rozijnen en een licht gebrande toets hangen.

FOODPAIRING

De Mareklop Quadrupel is een ideaal bier bij stoofvlees, gegrild rood vlees en blauwgeaderde kazen.


MAREKLOP

Heilige Geestmolenstraat 24, 9160 Lokeren

Website : www.mareklop.be

Ontdek hier alle andere biertips.

Delen op facebook!

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.