Mac Vertus

Mac Vertus is een van de vele bieren in het gamma van brasserie Millevertus uit het Waalse Breuvanne. Een stout, maar niet in die rijke, gebrande en (bitter)zoete stijl zoals een imperial stout wat tegenwoordig vaak gemaakt wordt. Het is een meer Britse stijl van stout, droog, lichtjes gebrand met een mooie moutigheid en droge afdronk.

Brasserie Millevertus zag in 2004 het levenslicht als de bierfirma van Jocelyne Duchesne en Daniel Lessire. Daniël startte met een opleiding bij Brasserie Sainte-Hélène om daarna met tweedehands materiaal een eigen brouwerij te openen. In 2011 openden ze in Breuvanne een nieuwe en moderne brouwerij met degustatieruimte.

De productie is sinds 2009 sterk gestegen en ze maken er nu een breed gamma van klassieke bieren maar ook eenmalige bieren met een rijkelijk gebruik van kruiden. Bijna de helft van de productie gaat naar het buitenland.

Mac Vertus

  • BROUWERIJ Brasserie Millevertus
  • HERKOMST Breuvanne, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Stout
  • ALCOHOL 4.8% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.
  • GLAS Porter/stoutglas (zie foto)

De Mac Vertus is zoals gezegd een lichtere stout in zachte stijl. De kleur is dieper bruin en net niet doorzichtig. In de neus vooral gebrande geuren van de mouten en ook zachte koffie. De smaak is zacht en heel evenwichtig met een fijne bitter er doorheen. Qua mondaroma’s komt ook hier de zachte koffie en karamel terug met een kruidige hopsmaak.

De Mac Vertus wordt gemaakt in een zachte en lichtere Britse stijl waarin de gebrande mouten en hoppen domineren.

Klein weetje, Het bier werd gebrouwen voor een Keltisch festival waar het zeker in de smaak viel. Zo hebben ze het achteraf aan hun gamma toegevoegd met een etiket in huisstijl en daarop het enige mannetje in de reeks.

FOODPAIRING

De Mac Vertus past perfect bij gegrilde vleesgerechten of rijpe harde kaas en lichte chocoladegerechten.


Brasserie Millevertus

Chemin de l’Eau Vive 3, 6730 Breuvanne

www.millevertus.be

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.