kneissl dunkel

We trekken terug richting de Duitse/Beierse Alpen met deze Kneissl Dunkel van Brauerei Maisach. Een heerlijke en zachte typische dunkel van lage gisting dat mij doet denken aan een goed tafelbier maar dan met dat tikkeltje extra. Moutig en zacht, verfrissend en vlot drinkbaar.

OVER DE BROUWERIJ

Brouwerij Maisach werd opgericht in 1556, slechts 40 jaar nadat het Reinheitsgebot werd aangenomen. Destijds werd bier geserveerd als ‘het vloeibare brood van de arme man’ omdat de wijn te duur voor hem was. Door de eeuwen heen veranderde de brouwerij veelvuldig van eigenaar of uitbater. Uiteindelijk kreeg het zijn oude naam van Joseph Sedlmayr: zijn initialen “JS” maken nog steeds deel uit van het wapenschild van de Maisach brouwerij, die meer dan 100 jaar door de familie Sedlmayr werd gerund. Michael Schweinberger leidt de brouwerij sinds januari 2016 en zet de traditie van de privébrouwerij voort: hoogwaardige en ambachtelijke bieren met respect voor traditie. Ondertussen werd de naam van de brouwerij gewijzigd naar die van de gemeente.

Zowat elke gekende Duitse bierstijl maken ze daar, lager, helles, märzen, bock, doppelbock en Dunkel zoals deze Kneissl dunkel.

KNEISSL DUNKEL : DEGUSTATIEFICHE
kneissl dunkel
  • BROUWERIJ Brauerei Maisach
  • HERKOMST Maisach, Duitsland
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Dunkel
  • ALCOHOL 5% vol.
  • SERV.TEMP. 5°c.

UITZICHT

Intens koperbruine tot donkerbruine heldere kleur met een rijkelijke licht beige schuimkraag.

GEUR

In de geur is het de mout die domineert met ook wat brood, karamel en een beetje kandij maar ook zacht zoet fruit.

SMAAK

De smaak is vrij licht van body maar zeker niet mager, tikkeltje zoet van de mout met verder een zachte en verfrissende afdronk.

FOODPAIRING

Serveer deze Kneissl dunkel bij stoofvlees, gebakken steak met frietjes (zonder zware saus) of bij de dagelijkse keuken.

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.