king of nevermore

Met deze King of Nevermore trekken we naar Frankrijk, naar de jonge(re) mannen van Prizm Brewing gesitueerd in Vendargues nabij Montpellier. Ontstaan in volle coronaperiode anno 2020 en het werk van Popihn’s ex-brouwer Gunther Oltra, een echte topbrouwer, samen met Julien du Tremblay en Momar Diop, beiden geen onbekenden in de Franse bierwereld.

Het gamma van dit trio bestaat grotendeels uit tijdelijke brouwsels en dan voornamelijk sterk gehopte IPA’s en DIPA’s maar van een goede stout, porter, red ale,… zijn ze zeker niet vies en beheersen ze gewoon even goed. Daarnaast maken ze nog cider of wat dacht je van een blend van bier en wijn van bevriende wijnmakers?

Voor de King of Nevermore gingen ze voor de naam ten rade bij Parkway Drive (De liefhebbers van het ruigere werk kennen die wel) hun hit the Greatest Fear. Hieronder kan je er naar luisteren maar zet je boxen alvast niet té luid ;-). Het bier zelf is gemaakt met met esdoornstroop en kokosnoot.

KING OF NEVERMORE : DEGUSTATIEFICHE
king of nevermore
  • NAAM BIER King of nevermore
  • BROUWERIJ Prizm brewing
  • HERKOMST Vendargues, Frankrijk
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Imperial stout
  • ALCOHOL 12% vol.
  • SERVEERTEMP. 14°c.

UITZICHT

Heel intense donkerbruine tot zwarte kleur met een fijne beige schuimkraag

GEUR

In de geur merk je direct dat het een stevig en smaakvol bier is, boordevol van de beste donkere chocolade die er is, koffie is eerder subtiel maar voornamelijk gebrande mouten ook. De esdoorn en kokos komt er perfect gedoseerd in terug.

SMAAK

Van in het begin vrij zoet en stevig met veel stroop, donkere chocolade en een licht gebrande toets. Ook hier is de kokos subtiel terug te vinden. Perfect in balans en zeer lang van afdronk.

FOODPAIRING

Drink deze heel langzaam na de maaltijd en geniet er van.

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.