invidia

De Invidia 2018 is een van de bieren die freelance brouwer Koen Hugelier op de markt brengt met zijn eigen project De Zeven Zonden onder de naam van brouwerij Hugel. Daarnaast brouwt hij nog bij Brewsociety en de Kazematten, aan ervaring en drive geen gebrek.

OVER DE ZEVEN ZONDEN, DE BROUWER EN HET BIER

De zeven zonden is het project waar brouwer Koen Hugelier reeds 11 jaar aan het timmeren is. In 2010 begon hij met een eerste bier te maken onder dit label, genaamd de Luxuria. Dit en elk volgende bier krijgt de Latijnse naam mee van een van de 7 hoofdzonden. Na de Luxuria volgde de Gula, deze Invidia met dan de Superbia en de IRA. Telkens bieren in een andere stijl.

Als je goed kan tellen ontbreken er nog 2 bieren om de zonden allemaal gehad te hebben. Deze komen er zeker nog aan maar geduld is een mooie deugd. Die zullen ongetwijfeld de naam Acedia en Avaritia meekrijgen. Koen heeft zelf geen eigen brouwerij maar zijn werk als freelance brouwer staat hem uiteraard toe deze op een van zijn werklocaties te maken, in dit geval Brewsociety in Heule.

De Invidia is een bier van het type stout en staat voor de zonde jaloersheid of afgunst. Deze is gemaakt met 4 moutsoorten waarvan de gebrande mouten het mooie karakter van dit bier vormen, 3 soorten Poperingse hop, rietsuiker en cacao-extract.

INVIDIA

  • BROUWERIJ Hugel
  • HERKOMST Heule, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Stout
  • ALCOHOL 10% vol.
  • SERV.TEMP. 12°c.
  • GLAS Stoutglas
BIEROMSCHRIJVING

De Invidia heeft een dieprbruine en ondoorzichte kleur en een beige schuim. In de geur domineren de toetsen van cacao, chocolade, karamel en koffie aangevuld met rozijnen en gedroogde dadels. De smaak is stevig maar tegelijk rond, lichtzoet en met een fijne bitterheid. Een heel complex en smaakvol bier met een lange afdronk.

FOODPAIRING

Deze Invidia is het perfecte degustatiebier maar past even goed bij hertenragout, hazenrug en moelleux van chocolade.


BROUWERIJ HUGEL

Kortrijksestraat 103A, 8501 Heule

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips!

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.