inktvis

Nee je bent niet naar een nieuw recept aan het kijken met inktvis maar naar alweer een heerlijke biertip van brouwerij de Kromme Haring uit het Nederlandse Utrecht. Een black ipa pur sang waar het aan smaak , body en bitter niet mist. Deze stond op mijn lijst om te proeven en toevallig stond die op de kaart van café Falstaff in Maastricht, een waanzinnig leuk biercafé/ brasserie die je zeker eens moet bezoeken!

OVER DE KROMME HARING EN HET BIER

De Kromme haring is een hippe brewpub in het noord-Nederlandse Utrecht. In 2014 kwam Stephen Grigg in Utrecht aan en brouwde hij hier al bieren onder de Kromme haring. Zo leerde hij compagnon en bierliefhebber Gijs Van Wiechen kennen. In 2016 besloten ze een brewpub te starten en niet veel later, na een heuse crowdfunding openden ze de deuren op het voormalige OPG terrein in Utrecht naast enkele andere hippe zaken.

Gijs is oorspronkelijk van Breda en ooit nog werkzaam geweest in Antwerpen, de ander is een Amerikaans bioloog met veel hobbybrouwervaring die via Engeland in Nederland verzeilde.

Beiden houden ze vooral van de Engelse biertraditie, vermengd met Amerikaanse invloeden en vooral houden ze er van om met verschillende vergistingstechnieken te gaan experimenteren. Zowel wilde gisting als gemengde, hoge en lage. Daaruit komen bieren voort zoals de Beluga Imperial Stout maar even goed zure bieren met yuzu, black ipa’s zoals deze Inktvis en noem maar op.

De inktvis is een black ipa pur sang, gemaakt met deels geroosterde gerst en rijkelijk gehopt met HBC682 (een nieuwe en extreem bittere hopsoort uit Amerika), Cascade, Centennial, Simcoe én Columbus.

INKTVIS
inktvis
  • BROUWERIJ De Kromme Haring
  • HERKOMST Utrecht, Nederland
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Black IPA
  • ALCOHOL 6% vol.
  • SERV.TEMP. 9°c.
  • GLAS Porterglas
BIEROMSCHRIJVING

De Inktvis heeft zoals de inkt van een inktvis een heel donkere quasi zwarte kleur en daarboven een diep beige schuimkraag. In de geur domineert de koffie maar even goed de verse hopbellen. Daarnaast mag het citrusfruit en zwart fruit niet missen maar die komen eerder bescheiden door. De smaak is stevig bitter, een tikkeltje rond maar bovenal bitter en zeker niet zoet. Dorstlessend maar met power tegelijk dus.

FOODPAIRING

Geniet van deze Inktvis op zich of bij geroosterde lamsbout met oosterse kruiden, tajine of grill.


DE KROMME HARING BREWPUB

Europalaan 2C, 3526 KS Utrecht

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.