Huis en Haard van brouwerij de Molen is een van de beste bieren dat deze Nederlandse brouwerij gemaakt heeft. Een barleywine of gerstewijn dat gerijpt heeft op portovaten.

Heel rijk en vol in smaak en perfect als digestief.

  • BROUWERIJ De Molen
  • HERKOMST Bodegraven, Nederland
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Barleywine
  • ALCOHOL 11.2% vol
  • SERV.TEMP 10°c
SMAAKOMSCHRIJVING

Een lichtbruine/koperkleurig bier met een iets dunner schuim. Weelderig boeket van rozijnen, gedroogd fruit, vanille en noten.

De eerste smaakindruk doet aan als een oude tawnyporto, hoewel er een lichte ziltigheid in zit dat mij eerder doet denken aan een Olorososherry.

Licht zoet met de alcohol die wel goed doorkomt maar tegelijk die rijkelijke rozijnen/karamel/noten toetsen die het zeker niet storend maken.

Een heel complex en rijk bier dat de smaakpapillen goed verwend. Een van de beste ontdekkingen dat ik al gedaan heb.

EXTRA INFORMATIE

De Huis en Haard heeft gerijpt op gebruikte portovaten wat zeker zorgt voor de rijke en intense smaak en ook zijn bewaarpotentieel geeft. Het bier krijgt namelijk 10 jaar voorgeschreven.


Brouwerij de Molen is een van de meer gekende en betere craftbierbrouwerijen uit Nederland en ze maken ondertussen een heel groot gamma, vooral in het gamma, stout, barley wine en ipa maar ook saison.

Experimenteren is hier het codewoord en zoals dat gaat is dat met heel grote succes en soms eens minder naar mijn mening.

De geschiedenis van brouwerij de Molen gaat al een tijd terug. Brouwmeester Menno Olivier richtte brouwerij de Salamander op in zijn garage, tot hij de intrek kon nemen in 2004 in een oude korenmolen genaamd de arkduif, toen is ook de brouwerij omgedoopt tot de molen.

In 2009 kwam er een compagnon bij, John Brus. In 2011 breidden ze uit in een gebouw net iets verderop en zijn ze zo uitgegroeid tot een vaste waarde met een groot team.

FOODPAIRING

De Huis en Haard is eerder een winters bier dus bijvoorbeeld bij patrijs met toast in geklaarde boter en boschampignons past die perfect.

Wildpastei met zoete garnituren en blauwgeaderde kazen is ook een aanrader


Brouwerij de Molen

Doortocht 4; 2411 DS Bodegraven – Nederland

Website : www.brouwerijdemolen.nl

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.