hercule stout

Wie het etiket ziet weet al hoe deze Hercule stout aan zijn naam komt. Uiteraard, vernoemd naar de beroemde detective. Deze stevige stout van brasserie des Légendes is rijk maar tegelijk nog verraderlijk vlot drinkbaar.. net wat we graag hebben.

OVER BRASSSERIE DES LÉGENDES EN HET BIER

Brasserie des Légendes is momenteel in handen van zijn tweede eigenaars. Oorspronkelijk was de brouwerij het werk en de droom van Philippe Gérard. Hij restaureerde zijn hoeve in Ellezelles en bracht er zijn eigen brouwerij genaamd Ellezelloise onder waar hij in 1993 zijn eerste bier brouwde.. a dream come true!

Eens hij de pensioenleeftijd naderde in 2006 nam hij het besluit de roerstok aan de kant te leggen en toen kwamen Pierre en Vinciane Delcourt in het verhaal, 2 ingenieurs die in 1997 kasteel Irchonwelz kochten in Ath, verbouwden en hun brasserie des Géants in oprichtten. Ze besloten de brouwerij van Philippe over te nemen en brouwen en zo was brasserie des Légendes geboren. Ginds worden nu de Quintine bieren en zo ook deze Hercule stout gebrouwen.

Aan die brouwerij is hun taverne ‘au Chaudron des Légendes’ gelegen voor een echte beleving van bier en eten te creëren maar ook nog eens een chocolatier. Daarnaast hebben ze ook nog eens een familieboerderij waar al hun gerst geteeld wordt, van een korte keten gesproken. In 2019 volgde dan nog eens een overname, nl. die van de gekende Distillerie de Biercé, gekend van de gelauwerde Eau de Villée en andere likeuren.

Voor de brouwerij terug opende gebeurden er enige investeringen zoals een bottelzaal, warme kamer, vatenlijn en brouwketels die toelaten om 2 tot 3 keer per dag 15 hl te brouwen. Ondertussen maken ze er ook al een reeks op vat gerijpte bieren, denk maar aan de Vintage Quintine bieren die op cognac of armagnacvaten rijpen.

De Hercule stout is hun donker en sterk bier in het gamma, met geroosterde gerst van eigen teelt gemaakt. Zoals gezegd genoemd naar Hercule Poirot die op 1 april 1850 in Ellezelles geboren zou zijn.

HERCULE STOUT
hercule stout
  • BROUWERIJ Brasserie des Légendes
  • HERKOMST Ellezelles, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Stout
  • ALCOHOL 9% vol.
  • SERV.TEMP. 10°c.
  • GLAS Stoutglas
BIEROMSCHRIJVING

De Hercule stout heeft een diepe donkerbruine en ondoorzichtige kleur die naar zwart toe gaat en een licht beige schuimkraag. In de geur toetsen van zachte koffie met een wolkje melk, zoete chocolade maar ook wat karamel en praliné. De smaak is vol, ietsje zoeter maar tegelijk ook nog vrij fris voor zijn alcoholgehalte mede door de bitter die er nog mooi in aanwezig is.

FOODPAIRING

Serveer de Hercule stout op zich op het einde van de maaltijd maar ook bij wildstoofpotten, hert, gegrilde steak of nagerechten met chocolade en vanille.


BRASSERIE DES LÉGENDES

Rue du Castel 19, 7801 Irchonwelz (hoofdzetel)

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.