grain man

Brambrass brengt topbieren uit, dat is met zijn Grain man nog maar eens bewezen. Geen standaardbieren maar steeds smaakvol, uniek en met een twist. De rijping op Tobermory whiskyvaten zorgt voor een smaakbom met karakter.

OVER BRAMBRASS EN DE BIEREN

Bram Neudt is de begeesteraar van Brambrass, onder dit label maakt hij al enkele jaren bieren die niet zozeer klassiek te noemen zijn. Als zytholoog en hobbybrouwer besloot hij enkele jaren geleden zijn eigen recepten in grotere oplages te gaan maken.

Zelf beschikt hij niet over een eigen installatie (de hobbyinstallatie buiten beschouwing gelaten), dus gaat hij bij bevriende brouwerijen gaan brouwen. Ook gaat hij veel samenwerkingen aan om zo ideeën te wisselen en de krachten te bundelen met vaak verrassende resultaten. Zo maakt hij deze Hopman maar ook vele andere bieren zoals de Bébé d’Amour, Prince of Darkness, deze Grain man, Rik&Raf tripel, Brewer’s Nightmare enz.. En van die bieren wordt er al eens een houtgerijpte cuvée ook van gemaakt.

Deze Grain man werd nog gemaakt bij brouwerij Demeester in Stasegem van Dirk Demeester, een meer recente microbrouwerij, opgestart in 2016 in de voormalige brouwerij ’t Gaverhopke maar die nu dus recent verhuisd werd naar Lendelede.

In 2014 startte Dirk Demeester met het brouwen van bier als hobby, de perfect manier om een midlifecrisis door te brengen alvolgens de eigenaar die toen net tram 5 was opgestapt. Een lange tijd brouwde hij bieren in zijn garage en liet die gisten in de woonkamer. Er was veel vraag naar zijn bieren onder vrienden, familie en van andere mensen en graag wou hij zijn bieren gaan promoten in de drankenhandels in de buurt.

Maar met een maximale productie van 1600 liter per maand, wat eigenlijk al veel is om te gaan maken in een garage, was er gewoon niet voldoende bier om aan de vraag te voldoen. Toen de kans zich voordeed om een brouwerij te kopen twijfelden hij en zijn vrouw Ann niet. Ze kochten het pand waar voorheen brouwerij ’t Gaverhopke in gevestigd was. Er werden extra ketels gekocht om nu bijna 6000 liter per maand te kunnen gaan brouwen. Ook nu bleek de brouwerij te klein en zo werd de brouwerij eind 2021 naar een nieuwer en groter pand in Lendelede verhuisd, weliswaar zonder restaurant erbij zoals voorheen.

De Grain man kreeg een rijping op Tobermory vat 1279 whisky, een uitgesproken whisky die ook mooi terug komt in de barley wine.

GRAIN MAN TOBERMORY

grain man
  • BROUWERIJ Brambrass/Demeester
  • HERKOMST Stasegem, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Barleywine, barrel aged
  • ALCOHOL 14.8% vol.
  • SERV.TEMP. 10° c.
  • GLAS TEKU glas
BIEROMSCHRIJVING

De Grain Man heeft een lichtbruine wazige kleur met heel gering schuim door het hoge alcoholgehalte. De geur is heel rijk en zoet met toetsen van karamel, rozijnen en dadels met een licht gerookte hint van de whisky. Zijn smaak is heel rond en vol, alsook zoet. Een fijne bitter op de achtergrond zorgt er voor dat het bier net niet log over komt.

FOODPAIRING

De Grain man is door zijn rijke en zoetere smaak, alcoholgehalte en uitgesproken karakter het beste als digestiefbier.


BRAMBRASS

Achiel Quantannenstraat 7A, 8551 Heestert

Website : facebook

Ontdek hier alle andere biertips.

Delen op facebook!

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.