Deze Embrasse van Dochter van de Korenaar is eerder een uniek bier qua karakter. Het ligt ergens tussen een donker sterk bier en een stout. Dat proef je en dat staat ook zo op het etiket. Zoals steeds bij hun bieren zit er veel verfijning in de smaak, alsook karakter en dat maakt van hen voor mij een van de betere brouwerijen van ons land.

  • BROUWERIJ Dochter van de Korenaar
  • HERKOMST Baarle-Hertog, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Sterk donker/stout
  • ALCOHOL 9% vol.
  • SERV.TEMP 10°c
  • GLAS Tulpglas

SMAAKOMSCHRIJVING

De Embrasse heeft een donkerbruine, bijna zwarte en net niet doorzichtige kleur met een lichtbruin schuim. De eerste aroma´s zijn die van geroosterde mouten, koffie en chocolade wat je in een stout ook terug vind. Maar dan komt het gedroogde fruit en een lichte kruidigheid zelfs. Een perfect samenspel tussen bitter en zoet met een lange afdronk. Een sterk bier maar met voldoende frisheid.

EXTRA INFORMATIE

Dochter van de Korenaar is een kleine brouwerij uit de Antwerpse uithoek Baarle-Hertog. De brouwerij is in 2007 opgericht door Monique en Ronald Mengerink.

Het is -naar mijn mening- een van de betere brouwerijen dat ons land telt. Vaak brouwen ze in kleinere oplages maar steeds met hun eigen karakter en nu en dan heel experimenteel.

Naast hun selectie vaste bieren maken ze ook een serie bieren dat op houten vaten wordt gerijpt, de een nog specialer dan de andere. Van Quasi elk van hun vaste bieren maken ze speciale, vaak houtgerijpte edities met aardig resultaat.

De Naam Dochter van de Korenaar komt van het feit dat volgens de kronieken Keizer Karel V rond 1550 liet optekenen dat hij eerder de voorkeur gaf aan het sap van de dochter van de korenaar dan aan het bloed van de dochter van de Korenaar.

FOODPAIRING

De Embrasse past perfect bij een charcuterieschotel met gerookte vleeswaren, pittige harde kazen en gelakt buikspek.


Brouwerij Dochter van de Korenaar

Oordeelstraat 3B

2387 Baarle-Hertog

Website voor meer informatie : www.dedochtervandekorenaar.be

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.