embrasse oaked

Brouwerij Dochter van de Korenaar staat bij menig bierliefhebber gekend als eeen specialist in houtgerijpte bieren. Met de Embrasse oaked tonen ze dan ook hun klasse en waarom ze zo gekend zijn. Al in 2011 won dit bier een trofee voor beste bier op een festival, lang voor het eigenlijk terug in de mode was om hier op houten vaten te gaan rijpen. Voor deze Embrasse oaked hebben ze hun gewone Embrasse op Islay whiskyvaten, een geturfde whisky, laten rijpen en dat laat zich duidelijk smaken.

embrasse oaked
  • BROUWERIJ De Dochter van de Korenaar
  • HERKOMST Baarle-Hertog
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Porter/Barrel Aged
  • ALCOHOL 9% vol.
  • SER.TEMP. 9°c.
  • GLAS Smal kelkglas
BIEROMSCHRIJVING

De Embrasse oaked heeft een diepe, donkerbruine kleur met licht gekleurd schuim. In de neus merk je duidelijk het geturfde karakter van het bier. Rokerig met gebrande toetsen en en donker zoet en gedroogd fruit fruit. De smaak is heel rond, zelf zacht te noemen met de warme gloed en karakter van de whisky dat het bier opgenomen heeft door de rijping op vaten.

OVER DE BROUWERIJ EN HET BIER

Dochter van de Korenaar is een kleine brouwerij uit de Antwerpse uithoek Baarle-Hertog. De brouwerij is in 2007 opgericht door Monique en Ronald Mengerink.

Het is -naar mijn mening- een van de betere brouwerijen dat ons land telt. Vaak brouwen ze in kleinere oplages maar steeds met hun eigen karakter en nu en dan heel experimenteel.

Naast hun selectie vaste bieren maken ze ook een serie bieren dat op houten vaten wordt gerijpt, het een nog specialer dan het ander. Als basis van die houtgerijpte bieren gebruiken ze een van hun vaste bieren, net zoals ze voor dit bier hun porter/stout/abdijbier ‘Embrasse gebruikt hebben en gedurende 4 tot 6 maand op geturde Islay whisky vaten hebben laten rijpen.

De Naam Dochter van de Korenaar komt van het feit dat volgens de kronieken Keizer Karel V rond 1550 liet optekenen dat hij eerder de voorkeur gaf aan het sap van de dochter van de korenaar dan aan het bloed van de dochter van de Korenaar.

FOODPAIRING

De Embrasse Oaked is ideaal om na te genieten na een maaltijd of ook een perfecte begeleider bij stevvige wildgerechten en stoofpotten.


BROUWERIJ DE DOCHTER VAN DE KORENAAR

Oordeelstraat 3B, 2387 Baarle-Hertog

Website : www.dedochtervandekorenaar.be

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.