Een van de lekkerste ontdekkingen van vorig jaar, dus daarom zeker het proberen waard. Een imperial Porter met vanille, cacao en kardemom gebrouwen van de hand van Jerome Eggen, de man achter ‘de Laatste Drinker’ uit Gent.

  • BROUWERIJ de Laatste Drinker (Gipsy Brewery)
  • HERKOMST Gent, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Imperial Porter
  • ALCOHOL 9% vol.
  • SERV.TEMP 10°c
  • GLAS Shaker glas (zelfde van op de foto)

SMAAKOMSCHRIJVING

Een heel donker bier, dik van textuur met een mooi stevig licht bruin schuim zoals een stout hoort te hebben. Een heel rijk boeket van koffie en chocolade met een vleugje vanille, donker fruit en een lichte, aangename kruidigheid.

In de smaak een echte bom, lichtjes zoet, veel gebrande smaken van die koffie en chocolade met terug de vanille, het donkere fruit en de hopbitter dat alles verfrissend en levendig houdt.

EXTRA INFORMATIE

De Laatste Drinker is een biermerk dat enkele jaren geleden ontstaan is uit een passie en interesse vanuit de studies (en natuurlijk ook de liefde voor goed bier) van Jerome Eggen.

Als student milieutechnologie spitste hij zich toe op industrieel waterverbruik, en dan vooral in de levensmiddelensector. Na de vakken bierchemie en bierbiologie rolde hij binnen in een brouwerij in Utrecht. Na een Australische omzwerving als wijnmaker in Australië kriebelde het toch om terug aan het brouwen te gaan en zo ontstond ‘De Laatste Drinker’.

De naam van de brouwerij komt van de titel van een boek genaamd ‘De Laatste Roker’ van W.F. Hermans.

Er worden een drietal vaste bieren gemaakt, namelijk de Veurvechter, Dukus Bear en Dog Star maar ook een paar tijdelijke en beperkte bieren waar een extra touch aan gegeven wordt.

Jerome beschikt nog niet over een eigen installatie maar hij brouwt alles zelf bij bevriende brouwerijen zoals De Wilde Brouwers en brouwerij Broers.

De Dukus Bear wordt gebrouwen met kardemom, cacaobonen en espresso samen met 4 moutsoorten en 3 hoppen om zo zijn levendig en rijk karakter te geven.

FOODPAIRING

Chocolademoelleux, chocoladetaart, hertenstoofpotje.


De Laatste Drinker

Blankenbergestraat, 9000 Gent (geen fysieke brouwerij)

Website voor meer info en waar te krijgen : www.delaatstedrinker.be

Ontdek hier alle andere biertips voor een heerlijk glas.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.