dreams gone south

We keren andermaal naar het oostblok.. Polen! Deze Dreams gone south van Maltgarden is een samenwerking met een andere gekende brouwerij als het om stevig bier gaat, nl. Stu Mostow.

Maltgarden is een contractbrouwerij dat in 2019 opgericht is en dat dus bij derden in de ketels gaat roeren. Hoofdbrouwer Andrzej Miler experimenteert graag met wilde gisten (zuur bier dus), sterkte bieren van +10% en ook op vat gerijpte bieren en steeds op flessen van 500 ml. Eerder geschikt dus om te delen als je wilt letten op je alcoholgebruik. Vlak na de lancering van de eerste bieren werden ze reeds tot beste nieuwe brouwerij gestemd.

Deze dreams gone south is een imperial pastry stout met enkele extra smaakmakers zoals Johannesbrood, pistachenoten, zeezout en lactose. Zoet , rijk en ziltig dus.

DREAMS GONE SOUTH : DEGUSTATIEFICHE
dreams gone south
  • NAAM BIER Potion 19
  • BROUWERIJ Maltgarden/Stu Mostow
  • HERKOMST Kolobrzeg, Polen
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Imperial Pastry stout
  • ALCOHOL 9.8% vol.
  • SERV.TEMP. 13°c.

UITZICHT

Donkerbruin tot zwart, dik van textuur en een weinig lichtbruin schuim.

GEUR

In de geur veel zoete indrukken van chocolade en karamel met een licht ziltige toets en geroosterde koffiebonen op de achtergrond.

SMAAK

De smaak is zoals verwacht zoet en dikker van textuur maar met zeker voldoende bitter een een frisse zilte afdronk met ook wel pistache die er in voorkomt.

FOODPAIRING

Serveer deze als digestief na de maaltijd. Het bier is té rijk bij eten.

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.