de poes tafelbier

Voor wie is een lekker tafelbier nu geen nostalgie? Proef daarom zeker eens de Poes Tafelbier! Brouwer Stijn David brouwt met volle passie en ambacht bieren die je gerust allemaal kwalitatief en lekker kunt noemen, vaak ook met een knipoog naar de geschiedenis.

OVER BROUWERIJ DE POES EN HET BIER

Het verhaal van brouwerij de Poes is 10 jaar geleden gestart, in 2012. Brouwer, eigenaar en bezieler Stijn David heeft met zijn opleiding van diëtist en bakker wel al wat voeling met graan en voeding en zet die passie dan ook met vol plezier verder in de brouwerij.

In 2014 werd de brouwerij opgericht, oorspronkelijk als gipsybrouwerij bij brouwerij DECA, daar brouwde hij de eerste reeks bieren waarmee hij al direct goed scoorde. Daar kon er al goed 30 hectoliter per dag gebrouwd worden. Het succes bleef komen en zo kon in 2016 op het industrieterrein van Tielt een eigen microbrouwerij van 10 hl ingericht worden dat ondertussen al uitgebreid werd en gemoderniseerd. Nu brouwt hij op deze 2 locaties verder om aan de vraag te kunnen voldoen. De bieren mochten al vele erkenningen en medailles ontvangen op wedstrijden.

Stijn houdt kwaliteit hoog in het vaandel en met oog voor ambacht, traditie en zelfs ook wat geschiedenis. Zo durfde hij het aan om een Speciale Belge te lanceren in tijden waar deze stijl verdwijnt en recent kwam er ook het de Poes tafelbier bij. Ook de oude traditie van emaillen reclameborden houdt Stijn in ere door nu en dan nieuwe emaillen bordjes te laten maken.

Naast die Speciale Belge en het de Poes Tafelbier is er ook de Poes Blond en de Poes Bruin als klassiekers, Tielts Kloosterbier, De poes Whisky infused en de Poes Houblon, een reeks extra gehopte bieren met telkens verschillende hopsoorten uit Poperinge. Al de bieren worden trouwens gebrouwen met lokale hop en mouten uit eigen streek.

Als laatste bier kwam er de Poes Stowt bij, een stout klassiek in stijl met haver voor een heel volle smaak en gebrande gerst voor die typische smaak dat een rijkelijke hopgift kreeg met Engelse Goldinghop.

De Poes tafelbier is een bier van lage gisting zoals een pils dus maar met een deel gebrande mouten en voor een lichte zoete smaak werd saccharine gebruikt. De lichte en frisse bitter is afkomstig van de Merkur hop.

DE POES TAFELBIER
de poes tafelbier
  • BROUWERIJ De Poes
  • HERKOMST Tielt, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Tafelbier
  • ALCOHOL 1.8% vol.
  • SERV.TEMP. 6° c.
  • GLAS Pilsglas
BIEROMSCHRIJVING

De Poes Tafelbier heeft een nog vrij intense bruine kleur met een matig beige schuim. De geur is vooral heel moutig met het graan dat doorkomt. Lichte toetsen van karamel en wat zoet fruit zitten op de achtergrond. In de smaak krijg je een fijne balans tussen zoet, bitter en frisheid.

FOODPAIRING

Drink de Poes tafelbier op zondag bij heerlijke stoverij met frietjes, vleesbrood of bij de oma in de plaats van een tas koffie.


BROUWERIJ DE POES

Lindenlaan 9, 8700 Tielt

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.