de poes stowt

Een van de bezigste en leuke drukkerijen in de streek van Tielt is de Poes, en dat bewijst brouwer Stijn David zeker met deze de Poes Stowt. Een rasechte stout, rechtoe rechtaan en met een volle smaak.

OVER BROUWERIJ DE POES EN HET BIER

Het verhaal van brouwerij de Poes is 10 jaar geleden gestart, in 2012. Brouwer, eigenaar en bezieler Stijn David heeft met zijn opleiding van diëtist en bakker wel al wat voeling met graan en voeding en zet die passie dan ook met vol plezier verder in de brouwerij.

In 2014 werd de brouwerij opgericht, oorspronkelijk als gipsybrouwerij bij brouwerij DECA, daar brouwde hij de eerste reeks bieren waarmee hij al direct goed scoorde. Daar kon er al goed 30 hectoliter per dag gebrouwd worden. Het succes bleef komen en zo kon in 2016 op het industrieterrein van Tielt een eigen microbrouwerij van 10 hl ingericht worden dat ondertussen al uitgebreid werd en gemoderniseerd. Nu brouwt hij op deze 2 locaties verder om aan de vraag te kunnen voldoen. De bieren mochten al vele erkenningen en medailles ontvangen op wedstrijden.

Stijn houdt kwaliteit hoog in het vaandel en met oog voor ambacht, traditie en zelfs ook wat geschiedenis. Zo durfde hij het aan om een Speciale Belge te lanceren in tijden waar deze stijl verdwijnt en recent kwam er ook tafelbier bij. Ook de oude traditie van emaille reclameborden houdt Stijn in ere door nu en dan nieuwe emaillen bordjes te laten maken. Naast die Speciale Belge en het tafelbier is er ook de Poes Blond en de Poes Bruin als klassiekers, Tielts Kloosterbier, De poes Whisky infused en de Poes Houblon, een reeks extra gehopte bieren met telkens verschillende hopsoorten uit Poperinge. Al de bieren worden trouwens gebrouwen met lokale hop en mouten uit eigen streek.

Als laatste bier kwam er de Poes Stowt bij, een stout klassiek in stijl met haver voor een heel volle smaak en gebrande gerst voor die typische smaak. Dit smaakvolle bier kreeg ook een rijkelijke hopgift van Engelse Goldinghop.

DE POES STOWT
De Poes Stowt
  • BROUWERIJ De Poes
  • HERKOMST Tielt, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Stout
  • ALCOHOL 7.5% vol.
  • SERV.TEMP. 8° c.
  • GLAS Stout glas
BIEROMSCHRIJVING

De Poes Stowt heeft een diepe donkerbruine kleur met een licht beige schuim. De geur is eerder ingetogen en komt pas open na een tijdje in het glas, dan ruik je de koffie en zijn gebrande mouten met ook de hop die je lichtjes op de achtergrond waarneemt. Zijn smaak is heel rond en romig met tegelijk een fijne hopbitter en toetsen van de gebrande mout en wat karamel.

FOODPAIRING

Drink deze de Poes Stowt bij een heerlijk chocolade nagerecht, zoete nagerechten met banaan of een zoetere stoofpot van hert.


BROUWERIJ DE POES

Lindenlaan 9, 8700 Tielt

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.