dark truth

Met de Dark Truth gaan we naar een land waar de craftbier scene nog vele malen groter is, namelijk USA. Boulevard brewing uit Kansas city is een zeer geliefde en gekende brouwerij ginds dat bij ons vooral gekend is van de Tank 7, een saison of farmhouse ale dat vlot verkrijgbaar is in vele supermarkten en handels.

OVER BOULEVARD BREWING EN HET BIER

Het verhaal van Boulevard brewing is er een van durf en doorzettingsvermogen. Deze brouwerij was vele jaren geleden, in 1984, een echte pionier en trendsetter wat betreft speciaalbieren in Amerika. In dat jaar trok John McDonald door ons land en bezocht hij verschillende cafés en bars die goed bier serveerden.

Geïntrigeerd en helemaal verwonderd over al die smaken trok hij terug naar zijn thuisbasis Kansas, waar hij werkt(e) als timmerman. Toen destijds was er enkel maar gewoon industrieel bier te verkrijgen dat allemaal hetzelfde smaakte. Ooit was dat anders toen er verschillende brouwerijen waren in de stad, maar helaas verdwenen die allemaal.

Hij kon zijn avonturen en dromen in ons land niet vergeten en dacht na om gewoon zelf een brouwerij te beginnen, maar veel geld had hij niet dus trok hij met een goed plan naar de banken maar die waren niet te overtuigen. Ze verklaarden hem eerder gek om het op te willen nemen tegen de grote spelers.. terwijl dat eigenlijk niet de bedoeling was. Hij verkocht zelfs zijn huis om aan geld te geraken.

Met veel moeite kon hij dan toch zijn eigen brouwerijtje starten in hetzelfde gebouw van zijn werkplaats met een kleine installatie.. We spreken al over november 1989 tot de eerste vaten bier op de markt kwamen. Met een kleine crew werkten ze dag en nacht om te brouwen en produceren, maar dat hard werk loonde.. Uiteindelijk vonden ze een bank die wou financieren en konden ze insvesteren in en bottellijn, dat betekende de start van een grote groei naar een brouwerij die in 2004 een 100.000 vaten produceerde. Maar het gebouw zat na eerdere uitbreidingen op zijn limiet.

In 2006 volgde een grote investering van maar liefst 25 miljoen dollar om een nog grotere brouwzaal te bouwen. De vraag naar witbier en blond bier bleef de grootste maar ze lanceerden kort daarna een nieuwe en gewaagdere lijn met bieren, tijd om ander publiek ook aan te trekken en de mensen kennis te laten maken met echt speciale bieren.

Een van de bieren die hem altijd waren bijgebleven uit zijn trip naar België was Duvel, zo contacteerde hij Michel Moortgat. John zag niet veel later de grote kans in uitbreiding en werd zo overgenomen door Duvel. Een groot bezoekerscenter werd opgericht gevolgd door een gigantische bliklijn en nieuwe grote gistingstanks.

Het gamma ging ondertussen ook van klassiekers als de Tank 7 naar quadrupel, stout zoals deze Dark Truth, ipa en zuur bier. Maar het blijft niet alleen bij bier, ook de trend van hard seltzers, zeg maar bruiswater met een vleugje fruiten alcohol alsook cocktails en limonades op blik zijn hen niet vreemd.

De Dark Truth is een rijkelijke imperial stout, gemaakt met gerst, rogge, haver en tarwe dat hem zo zijn volle smaak geeft.

DARK TRUTH

dark truth
  • BROUWERIJ Boulevard brewing (Duvel Moortgat)
  • HERKOMST Kansas city, USA
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Imperial stout
  • ALCOHOL 9.7% vol.
  • SERV.TEMP. 7° c.
  • GLAS Tulpglas
BIEROMSCHRIJVING

De Dark Truth heeft een gitzwarte kleur met een beige schuim. De geur is gevuld met zoete espresso en zelfs een wat zilte toets. Daarnaast bitterzoete chocolade en gebrande mouten. Qua textuur is het een dikker bier en de smaak is bitterzoet en mondvullend. Ook de koffie en chocolade komen hier terug met een vleugje zoet fruit. De afronk blijft heel lang hangen.

FOODPAIRING

De Dark Truth is perfect als digestief maar past even goed bij nagerechten met chocolade en yoghurt, rood fruit of vanille-ijs. Ook bij geroosterd zoet rood vlees past hij prima.


BOULEVARD BREWING CO.

2534 MADISON AVE. KCMO 64108

Website : www.boulevard.com

Ontdek hier alle andere biertips.

Delen op facebook!

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.