dark nun

Galea Craft beers, bij de doorsnee bierdrinker zal deze vermoedelijk geen belletje doen rinkelen.. Troost u, tot voor kort bij mij ook niet. Deze Dark nun en hun andere bieren ben ik op aangeven van de mannen van Skollmann brewery gaan opzoeken en proeven.

  • BROUWERIJ Galea Craft Beers (bierfirma)
  • HERKOMST Brasschaat, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Imperial Stout
  • ALCOHOL 12.5% vol.
  • SERV.TEMP. 9°c.
  • GLAS Teku glas
BIEROMSCHRIJVING

De Dark nun is een donkerbruin, bijna zwart bier met met een donkerbruine en stevige schuimkraag. De geur is heel rijkelijk met rozijnen, karamel, kokos, cacao en bittere chocolade. De smaak start direct goed zoet maar met tegelijk een goede bitter door de hop en bittere chocoladetoetsen. Ook in het mondaroma komt de kokosnoot er zacht door en de cacao zit eerder in de mondwarmende afdronk.

OVER DE BROUWERIJ EN HET BIER

Galea Craft beers is de bezieling van Giovanni Christis, een dertiger uit Brasschaat. In 2014 startte hij met zijn eerste hobbybrouwsel. Hij kwam in contact met een andere brouwer en besloot daarop om een brouwcursus te gaan volgen. Ondertussen hielp hij een handje bij die brouwer om te helpen met zijn bieren te promoten. Het is daar dat het beginnen kriebelen is.

In 2016 had hij zelf al een paar brouwsels klaar die eigenlijk wel goed waren, waaronder de Galea Grand Cru. Veel van zijn vrienden en kennissen en andere brouwers waren onder de indruk en vonden dat hij er mee mee moest gaan doen. Al snelde hakte hij de knoop door en bracht hij zijn eerste bier op de markt.

Zijn bier mocht niet zomaar verdwijnen tussen de vele andere in de rekken dus koos hij voor wegwerpflesjes met een opvallend design. Een naam was er nog niet maar gezien zijn passie voor alles wat Romeins was en met Asterix en Obelix te maken had had hij het al snel gevonden.. Galea! De naam van de helm van een Romeinse centurion.

Op een paar jaren tijd is het al snel gegaan. Het is duidelijk dat hier geen klassieke bieren gemaakt zullen worden alvast. Met deze Dark nun, een imperial stout op smaak gebracht met cacaobonen en kokosnoot wordt dat al zeker bewezen. Daarnaast maakt hij ook een imperial stout met esdoorn, karamel en bacon smaak, een porter met hazelnoot of wat dacht je van een stout met oreokoekjes..

Zelf heeft hij niet de ambitie om een brouwerij op te richten en geniet hij er van om recepten te ontwikkelen en ze dan op grote schaal ergens anders, waaronder bij Craywinckelhof in Lubbeek of Eutropius te gaan brouwen.

De Dark nun komt, net als de meeste bieren, op de markt in blik, zoals vele craftbieren tegenwoordig. De bieren horen ook gewoon thuis in een blik en doen zeker geen afbreuk.

FOODPAIRING

De Dark nun drink je best als heerlijke digestief, bij rijke stoofpotten en nagerechten met chocolade en karamel.


GALEA CRAFT BEERS

de Borrekenslei 116, 2930 Brasschaat

Website : www.galeacraftbeers.be

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.