dark master

Ik heb het aantal bieren van brouwerij de Meester nog niet geteld dat hier al verschenen zijn maar met deze Dark Master bewijst Dirk ook nu weer hoe goed hij kan brouwen. Deze is er wel eentje om in het achterhoofd te houden voor als het eens niet zo warm is.

OVER BROUWERIJ DE MEESTER EN HET BIER

Deze Grain man werd nog gemaakt bij brouwerij Demeester in Stasegem van Dirk Demeester, een meer recente microbrouwerij, opgestart in 2016 in de voormalige brouwerij ’t Gaverhopke maar die nu dus recent verhuisd werd naar Lendelede.

In 2014 startte Dirk Demeester met het brouwen van bier als hobby, de perfect manier om een midlifecrisis door te brengen alvolgens de eigenaar die toen net tram 5 was opgestapt. Een lange tijd brouwde hij bieren in zijn garage en liet die gisten in de woonkamer. Er was veel vraag naar zijn bieren onder vrienden, familie en van andere mensen en graag wou hij zijn bieren gaan promoten in de drankenhandels in de buurt.

Maar met een maximale productie van 1600 liter per maand, wat eigenlijk al veel is om te gaan maken in een garage, was er gewoon niet voldoende bier om aan de vraag te voldoen. Toen de kans zich voordeed om een brouwerij te kopen twijfelden hij en zijn vrouw Ann niet. Ze kochten in 2016 het pand waar voorheen brouwerij ’t Gaverhopke in gevestigd was. Er werden extra ketels gekocht om nu bijna 6000 liter per maand te kunnen gaan brouwen.

Ook nu bleek de brouwerij te klein en zo werd de brouwerij eind 2021 naar een nieuwer en groter pand in Lendelede verhuisd, weliswaar zonder restaurant erbij zoals voorheen want die twee combineren was niet meer mogelijk. Op de site in de Nelcastraat kan nu minstens 2000 hl bier gebrouwen worden per jaar en zijn er extra lagertanks voorzien.

De brouwerij telt ondertussen al een heel groot gamma met meesterke die in blond, dubbel, tripel en quadrupel bestaat maar ook stouts, al dan niet vatgerijpte quadrupels maar ook zure bieren en extra gehopte bieren. Deze Dark Master is een imperial stout met een stevig alcoholgehalte van 12% vol.

DARK MASTER
dark master
  • BROUWERIJ Brouwerij de Meester
  • HERKOMST Lendelede, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Imperial Stout
  • ALCOHOL 12% vol.
  • SERV.TEMP. 13°c.
  • GLAS Stoutglas
BIEROMSCHRIJVING

De Dark Master heeft een bijna zwarte kleur met een iets minder rijkelijke beige schuimkraag. In de geur vind je veel koffiearoma terug met ook gebrande mout, bittere chocolade en in de verte wat donker gedroogd fruit. In de smaak word je gelijk overvallen door zijn stevigere rijke smaak die ook een zoeter kantje heeft en een aanwezige bitter. De koffie en chocoladetoetsen blijven goed hangen in zijn verder lange afdronk.

FOODPAIRING

De Dark Master is een ideaal digestiefbier maar past even goed bij stevige wildgerechten als hert met grand venersaus en veenbessen, everzwijn of hazenrug. Ook bij rijkelijke chocoladegerechten met rood fruit en zurige toetsen komt deze Dark Master tot zijn recht.


BROUWERIJ DE MEESTER

Nelcastraat 1D, 8860 Lendelede

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.