coconut macaroon stout

De naam alleen al verraad dat het hier om een specialleke gaat met deze coconut macaroon stout. Het is er een uit het gamma van het minder gekende Totem Craftbeers uit Evergem, niet zo ver hier vandaan.

Over Totem Craft beers

Totem craftbeer is ontstaan uit een passie van Klaas Dellaert en Liesbeth Van Raemdonck, ooit waren ze nog totaal onbekend met bieren en proefden ze voorzichtig een tripel. Maar jong en nieuwsgierig als ze waren kwamen daar snel nieuwe en meer gewaagde bieren bij, van gerookt over zuur tot sterk gehopt. Getriggerd door al die speciale bieren begonnen ze begin de jaren 2010 met een hobbyinstallatie. In 2013 vonden ze de tijd rijp om met hun brouwsels naar buiten te komen en deden ze een paar inzendingen op bierwedstrijden. Met succes! Direct kaapten ze brons en goud weg, dat was het teken dat het goed was en betekende de kickstart voor een groeiend succes.

Het eerste brouwsel, hun chili stout waarmee ze goud wonnen kwam in 2014 op de markt, toen gebrouwen bij Anders te Halen. De filosofie is van het begin af aan al heel duidelijk geweest.. originele bieren maken die het publiek aangenaam weten te verrassen en vooral voor het publiek die graag ontdekt. Geen saaie eenheidsworst hier alleszins!

Niet veel later klopten ze aan bij Bryggja om te gaan brouwen tot het in 2019 tijd was om hun eigen installatie te installeren in thuisbasis Evergem. Ondertussen zijn er al menige verrassende brouwsels op de markt verschenen, van een milkshake IPA tot deze Coconut Macaroon Stout.

Coconut Macaroon Stout
  • BROUWERIJ Totem Craft beers
  • HERKOMST Evergem, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Stout
  • ALCOHOL 11% vol.
  • SERV.TEMP. 7°c.
  • GLAS Shaker glas
BIEROMSCHRIJVING

De Coconut mamacroon stout heeft een rijke neus van chocolade, vanille, amandel en cacao naast ook wat kandijstroop. De kokosnoot blijft subtieler op de achtergrond. In de smaak ervaar je direct ook die rijkheid in de zoete smaak dat wel ondersteund is door hoppbitter. Heel romig van textuur.

Deze coconut macaroon stout is zeker smaakvol maar drink hem langzaam en gezien zijn alcoholgehalte drink je er best geen 3 van (na elkaar)

FOODPAIRING

De Coconut Macaroon Stout is een bier van een klasse apart dat zich best op zich alleen laat drinken, ofwel bij een gerecht met chocolade, zoet fruit en amandel, maar dan op een frisse manier bereid want het bier op zich is al zoet en stevig.


TOTEM Craft Beers

Reibroekstraat 101, 9940 Evergem

Website : www.totembeer.com

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.