charbon

Deze Charbon is een van de bieren in het ruime gamma van brouwerij Dochter van de Korenaar, een brouwerij die los in de top 5 staat van mijn favoriete Belgische brouwerijen. Een stout (alweer ja) maar geen gewone, wat er dan speciaal aan is lees je hieronder.

OVER BROUWERIJ DOCHTER VAN DE KORENAAR EN HET BIER

Dochter van de Korenaar is een kleine brouwerij uit de Antwerpse uithoek Baarle-Hertog. De brouwerij is in 2007 opgericht door Monique en Ronald Mengerink.

Het is -naar mijn mening- een van de betere brouwerijen dat ons land telt. Vaak brouwen ze in kleinere oplages maar steeds met hun eigen karakter en nu en dan heel experimenteel.

Naast hun selectie vaste bieren maken ze ook een serie bieren dat op houten vaten wordt gerijpt, de een nog specialer dan de andere. Van Quasi elk van hun vaste bieren maken ze speciale, vaak houtgerijpte edities met aardig resultaat.

De Naam Dochter van de Korenaar komt van het feit dat volgens de kronieken Keizer Karel V rond 1550 liet optekenen dat hij eerder de voorkeur gaf aan het sap van de dochter van de korenaar dan aan het bloed van de dochter van de Korenaar.

Deze Charbon is een bier uit het vaste gamma en zoals gezegd geen gewone stout, nee. Deze is gemaakt op basis van tarwemout dat op eik gerookt werd en dat geeft een subtiele gerookte toets mee an het bier. Voeg daar dan nog eens het vanille extract toe en je krijgt een smaakvol, boeiend maar ook geen té uitbundig of extravagant bier. De charbon dankt zijn fijne bitterheid aan de gebruikte Styrian Goldings en Herculeshop.

CHARBON

charbon
  • BROUWERIJ Dochter van de Korenaar
  • HERKOMST Baarle-Hertog
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Stout
  • ALCOHOL 7% vol.
  • SERV.TEMP. 8-9° c.
  • GLAS TEKU glas
BIEROMSCHRIJVING

De Charbon heeft een heel diepe donkerbruine tot lichtzwarte kleur en een rijkelijk bruin schuim. In zijn geur valt de lichtgerookte toets gelijk op, maar subtiel. Daarnaast gebrande mout, chocolade en een vleugje vanille. In zijn smaak is het bier eerder droog en fris maar ook rond en smaakvol met ook hier de vanille, chocolade en de lichte rookindruk die blijft hangen in de afdronk.

FOODPAIRING

Serveer de Charbon bij nagerechten met platte kaas en chocolade, romige witte kaas of bij gerookt vlees.


Brouwerij Dochter van de Korenaar

Oordeelstraat 3B, 2387 Baarle-Hertog

Website

Delen op facebook!

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.