buffalo belgian stout

Tijd om nog eens een klassieker uit het Belgisch bierarsenaal voor te stellen… de Buffalo Belgian Stout van brouwerij Van den Bossche. Deze Belgische familiebrouwerij zijn roots gaan al terug tot in 1897 wanneer Arthur Van de Bossche de brouwactiviteiten startte.

Het oorspronkelijke Buffalo bier werd in 2007 al per ongeluk voor de eerste keer gebrouwen. Andere generaties kwamen vrij snel aan het roer in 2025 na het vrij vroege overlijden van Arthur waaronder zijn vrouw Elenora Callebaut (ja die van de chocolade inderdaad). Nieuwe bieren zoals de Pater Lieven en Lamoral komen tevoorschijn en het duurt tot 2006 eer de Buffalo Belgian stout uitkomt samen met de Belgian Bitter.

De Buffalo krijgt enkele jaren erna een houtgerijpte versie die elk jaar opnieuw uitkomt. Laatste bieren in het gamma van de ondertussen gemoderniseerde en vernieuwde brouwerij zijn de Livinus en de Zatte Rita bieren, genoemd naar het Familie personage.

Verwacht met de Buffalo Belgian Stout niet de grootste koffie en chocolade bom maar eerder veel biscuitmout en karameltoetsen met daarnaast dat vleugje koffie en voldoende alcoholindruk.

BUFFALO BELGIAN STOUT : DEGUSTATIEFICHE
buffalo belgian stout
  • BROUWERIJ Brouwerij Van den Bossche
  • HERKOMST Sint-Lievens-Esse, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Stout
  • ALCOHOL 9% vol.
  • SERV.TEMP. 9°c.

UITZICHT

Intense donkerbruine kleur met een beige rijkelijke schuimkraag.

GEUR

In de geur veel biscuitmouten en geroosterde mout, heel kleine hoeveelheid koffie en chocolade. Daarnaast klein beetje alcohol die waarneembaar is.

SMAAK

De smaak is eerder fijn en droog te noemen door de hogere carbonatie. De body is eerder aan de dunne kant voor stout maar heeft een fijne licht geroosterde toets in de afdronk.

FOODPAIRING

Serveer de Buffalo Belgian Stout bij mijn Shepherds pie recept of andere stevigere vleesgerechten.

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.