black to the future

Hoewel deze Black to the Future van DOK brewing doet vermoeden dat het een pikzwart stevig bier is ben je toch mis.. Een donkerbruine black IPA is het met eerder subtielere hoparoma’s.

OVER DOK BREWING EN HET BIER

DOK brewing is het grote werk van 3 gepassioneerde en gedreven mensen die hun weg al eerder kenden in de bierwereld. In mei 2018 openden ze hun grote brouwerij met brewpub en aansluitend nog enkele andere (eet)zaken met grote belangstelling. Het is dan ook een grote investering geweest, een 1000 liter op maat gemaakte installatie, gisttanks, moderne apparatuur en tanks om rechtstreeks bier te serveren op een van hun 30 taps waar ze hun bieren samen met bieren van bevriende brouwerijen schenken.

De namen achter DOK brewing zijn Dimitri Messiaen die bakken horeca ervaring heeft en eerder al pils 13 lanceerde, Janos de Baets van Hedonis bieren en tot slot zythologe en Daniella Provost. De brouwerij is gelegen in hal 16 van DOK noord, een omgebouwd fabrieksterrein met vele winkels. Een stuk buiten het centrum dus wat het risico iet groter maakte maar zeker berekend was.

Met hun eerste bieren (Farmhouse tripels, baltic porter, pale ale, american ipa, noem maar op) wilden ze direct tonen waar ze voor staan, bierstijlen van rond de wereld maken met een eigen twist met leuke namen en een moderne look. Daarnaast bieden ze met ROK (bbq) en BOEF (burgers, fingerfood, oosters,…) ook nog eten aan, alle troeven in huis dus.

De Black to the future is een black ipa op smaak gebracht met Sabro en Columbus hop tijdens verschillende stadia van het brouwen en lageren.

BLACK TO THE FUTURE
Black to the Future
  • BROUWERIJ DOK Brewing
  • HERKOMST Gent, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Black IPA
  • ALCOHOL 9.5% vol.
  • SERV.TEMP. 9°c.
  • GLAS TEKU Glas
BIEROMSCHRIJVING

De Black to the Future is in tegenstelling tot zijn naam eerder diep bruin en helder dan zwart. De geur bestaat vooral uit geroosterde mouten en karamel met ook koffie op de achtergrond. Daarnaast ruik je ook sinaas en kruidige hoptoetsen, niet erg hoppig om ipa te zijn dus maar in de smaak zit de bitter er goed in.

FOODPAIRING

De Black to the Future past best bij chocoladenagerechten met rood fruit.


DOK BREWING

Dok 4B, 9000 Gent

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.