Beluga imperial stout

De Beluga imperial stout is een van de vele bieren in het gamma van brouwerij en brewpub de Kromme Haring in Utrecht. Een brouwerij die zeker niet verlegen is om te experimenteren met verrassende goede bieren tot gevolg.

OVER DE KROMME HARING EN HET BIER

De Kromme haring is een hippe brewpub in het noord-Nederlandse Utrecht. In 2014 kwam Stephen Grigg in Utrecht aan en brouwde hij hier al bieren onder de Kromme haring. Zo leerde hij compagnon en bierliefhebber Gijs Van Wiechen kennen. In 2016 besloten ze een brewpub te starten en niet veel later, na een heuse crowdfunding openden ze de deuren op het voormalige OPG terrein in Utrecht naast enkele andere hippe zaken.

Gijs is oorspronkelijk van Breda en ooit nog werkzaam geweest in Antwerpen, de ander is een Amerikaans bioloog met veel hobbybrouwervaring die via Engeland in Nederland verzeilde.

Beiden houden ze vooral van de Engelse biertraditie, vermengd met Amerikaanse invloeden en vooral houden ze er van om met verschillende vergistingstechnieken te gaan experimenteren. Zowel wilde gisting als gemengde, hoge en lage. Daaruit komen bieren voort zoals deze Beluga Imperial Stout maar even goed zure bieren met yuzu, black ipa’s en noem maar op.

De Beluga Imperial Stout is gebrouwen met maar liefst een achttal mout en graansoorten en 3 hopsoorten : Zeus, UK Goldings en Warrior.

BELUGA IMPERIAL STOUT
Beluga imperial stout
  • BROUWERIJ De Kromme Haring
  • HERKOMST Utrecht, Nederland
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Imperial Stout
  • ALCOHOL 10.5% vol.
  • SERV.TEMP. 12°c.
  • GLAS Porterglas
BIEROMSCHRIJVING

De Beluga Imperial Stout is een stevig donker bruin bier met een beige schuimkraag. De geur is heel rijkelijk met vooral gebrande mouten, fondant en koffie in de geur, subtiel aangevuld met gedroogd zoet donker fruit en zelfs wat leder. De textuur van het bier is heel rond en mondvullend met ook hier de chocolade en het zoete fruit die doorkomt. Een bier om langzaam van te genieten.

FOODPAIRING

Geniet van de Beluga Imperial Stout op zijn eentje of bij frisse nagerechten met rood fruit of cheesecake.


DE KROMME HARING BREWPUB

Europalaan 2C, 3526 KS Utrecht

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.