antwerp

De naam Antwerp zal je zeker wel een belletje doen rinkelen als je de website regelmatig volgt, want de brandy barrel aged editie is hiervan reeds de revue gepasseerd. Wat ik daar van vond kan je hier nog eens herlezen trouwens. Maar eerst nog wat meer info over een van mijn favoriete (contract)brouwerij Galea!

Galea Craft beers is de bezieling van Giovanni Christis, een dertiger uit Brasschaat. In 2014 startte hij met zijn eerste hobbybrouwsel. Hij kwam in contact met een andere brouwer en besloot daarop om een brouwcursus te gaan volgen. Ondertussen hielp hij een handje bij die brouwer om te helpen met zijn bieren te promoten. Het is daar dat het beginnen kriebelen is.

In 2016 had hij zelf al een paar brouwsels klaar die eigenlijk wel goed waren, waaronder de Galea Grand Cru. Veel van zijn vrienden en kennissen en andere brouwers waren onder de indruk en vonden dat hij er mee mee moest gaan doen. Al snelde hakte hij de knoop door en bracht hij zijn eerste bier op de markt.

Zijn bier mocht niet zomaar verdwijnen tussen de vele andere in de rekken dus koos hij voor wegwerpflesjes met een opvallend design. Een naam was er nog niet maar gezien zijn passie voor alles wat Romeins was en met Asterix en Obelix te maken had had hij het al snel gevonden.. Galea! De naam van de helm van een Romeinse centurion.

Op een paar jaren tijd is het al snel gegaan. Het is duidelijk dat hier geen klassieke bieren gemaakt zullen worden alvast. Met zijn Shady Priest, een imperial stout op smaak gebracht met esdoornsiroop, gezouten karamel en bacon wordt dat al zeker bewezen. Ja je leest het goed.. bacon in bier! Daarnaast maakt hij ook een imperial stout met cacaobonen en kokosnoot, een porter met hazelnoot of wat dacht je van een stout met oreokoekjes..

Sinds kort is er ook deze Antwerp, een meer dan stevige imperial stout van 14% waaraan onder andere vanille, kaneel, cacao en koffie is toegevoegd.

Zelf heeft hij niet de ambitie om een brouwerij op te richten en geniet hij er van om recepten te ontwikkelen en ze dan op grote schaal ergens anders, waaronder bij Craywinckelhof in Lubbeek of zoals bij deze Antwerp brandy barrel aged in Eutropius te Menen te gaan brouwen.

ANTWERP : DEGUSTATIEFICHE
antwerp
  • BROUWERIJ Galea Craft beers
  • HERKOMST Brasschaat, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Imperial Stout
  • ALCOHOL 14% vol.
  • SERV.TEMP. 14° c.
  • GLAS Porterglas

UITZICHT

Een donkerbruine, quasi zwarte kleur met een diepbeige stevige schuimkraag.

GEUR

In de geur veel koffie en ook vrij veel chocolade, heel subtiele warme kruidigheid met een hint van de alcohol. Daarnaast kandij en gebrande mouten.

SMAAK

De smaak is van in het begin rijk en krachtig. Eens het boeket open gaat krijg je ook de kruidigheid, koffie en chocolade in de smaak.

FOODPAIRING

Drink de Antwerp als digestiefbier na een smakelijke maaltijd.

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.