Antwerp Brandy barrel aged

antwerp brandy barrel aged

Er zijn wel al enkele stevige en heerlijke bieren van Galea craft beers de revue gepasseerd maar deze Antwerp brandy barrel aged overtreft vorige echt wel naar mijn mening…

OVER GALEA CRAFT BEERS EN HET BIER

Galea Craft beers is de bezieling van Giovanni Christis, een dertiger uit Brasschaat. In 2014 startte hij met zijn eerste hobbybrouwsel. Hij kwam in contact met een andere brouwer en besloot daarop om een brouwcursus te gaan volgen. Ondertussen hielp hij een handje bij die brouwer om te helpen met zijn bieren te promoten. Het is daar dat het beginnen kriebelen is.

In 2016 had hij zelf al een paar brouwsels klaar die eigenlijk wel goed waren, waaronder de Galea Grand Cru. Veel van zijn vrienden en kennissen en andere brouwers waren onder de indruk en vonden dat hij er mee mee moest gaan doen. Al snelde hakte hij de knoop door en bracht hij zijn eerste bier op de markt.

Zijn bier mocht niet zomaar verdwijnen tussen de vele andere in de rekken dus koos hij voor wegwerpflesjes met een opvallend design. Een naam was er nog niet maar gezien zijn passie voor alles wat Romeins was en met Asterix en Obelix te maken had had hij het al snel gevonden.. Galea! De naam van de helm van een Romeinse centurion.

Op een paar jaren tijd is het al snel gegaan. Het is duidelijk dat hier geen klassieke bieren gemaakt zullen worden alvast. Met zijn Shady Priest, een imperial stout op smaak gebracht met esdoornsiroop, gezouten karamel en bacon wordt dat al zeker bewezen. Ja je leest het goed.. bacon in bier! Daarnaast maakt hij ook een imperial stout met cacaobonen en kokosnoot, een porter met hazelnoot of wat dacht je van een stout met oreokoekjes..

Sinds kort is er ook de Antwerp, eerder reeds puur gemaakt maar nu zijn er ook enkele edities die op speciale gevaten zijn gerijpt. Een van die resultaten is deze Antwerp brandy barrel aged, een imperial stout van maar liefst 14% vol. gemaakt met gerst en tarwe als basis en dan gedurende 6 maand gerijpt op brandyvaten met toevoeging van vanille. Een echt schot in de roos qua smaak, afdronk en balans.

Zelf heeft hij niet de ambitie om een brouwerij op te richten en geniet hij er van om recepten te ontwikkelen en ze dan op grote schaal ergens anders, waaronder bij Craywinckelhof in Lubbeek of zoals bij deze Antwerp brandy barrel aged in Eutropius te Menen te gaan brouwen.

ANTWERP BRANDY BARREL AGED
antwerp brandy barrel aged
  • BROUWERIJ Galea Craft beers
  • HERKOMST Brasschaat, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Imperial Stout
  • ALCOHOL 14% vol.
  • SERV.TEMP. 14° c.
  • GLAS Porterglas
BIEROMSCHRIJVING

De Antwerp brandy barrel aged heeft een diepe donkerbruine, bijna zwarte kleur met gezien zijn alcoholgehalte een heel stevige beige schuimkraag. De geur is gelijk heel rijkelijk met gebrande mouten, chocolade, rozijnen, karamel maar vooral ook dat vleugje vanille en een goede hint van de brandy in de neus. De smaak is vrij zoet maar perfect gecounterd door zijn best nog aanwezige bitter, een mondwarmend gevoel door de brandy maar goed gedoseerd en versmolten. Daarnaast komt de vanille en de mouten ook goed door in de afdronk. Een heerlijk bier om langzaam van te genieten.

FOODPAIRING

Geniet van de Antwerp brandy barrel aged na van een goede maaltijd, puur zijn eentje met nog een mignardise of (al mag ik roken niet promoten) een goede sigaar en de avond kan niet meer stuk.


GALEA CRAFT BEERS

de Borrekenslei 116, 2930 Brasschaat

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.