abyss of darkness ba

Met de Abyss of Darkness BA stel ik jullie een bom van een bier voor van Galea Craft beers, de bezieling van Giovanni Christis, een dertiger uit Brasschaat. In 2014 startte hij met zijn eerste hobbybrouwsel. Hij kwam in contact met een andere brouwer en besloot daarop om een brouwcursus te gaan volgen. Ondertussen hielp hij een handje bij die brouwer om te helpen met zijn bieren te promoten. Het is daar dat het beginnen kriebelen is.

In 2016 had hij zelf al een paar brouwsels klaar die eigenlijk wel goed waren, waaronder de Galea Grand Cru. Veel van zijn vrienden en kennissen en andere brouwers waren onder de indruk en vonden dat hij er mee mee moest gaan doen. Al snelde hakte hij de knoop door en bracht hij zijn eerste bier op de markt.

Zijn bier mocht niet zomaar verdwijnen tussen de vele andere in de rekken dus koos hij voor wegwerpflesjes met een opvallend design. Een naam was er nog niet maar gezien zijn passie voor alles wat Romeins was en met Asterix en Obelix te maken had had hij het al snel gevonden.. Galea! De naam van de helm van een Romeinse centurion.

Op een paar jaren tijd is het al snel gegaan. Het is duidelijk dat hier geen klassieke bieren gemaakt zullen worden alvast. Met zijn Shady Priest, een imperial stout op smaak gebracht met esdoornsiroop, gezouten karamel en bacon wordt dat al zeker bewezen. Ja je leest het goed.. bacon in bier! Daarnaast maakt hij ook een imperial stout met cacaobonen en kokosnoot, een porter met hazelnoot of wat dacht je van een stout met oreokoekjes..

Zelf heeft hij niet de ambitie om een brouwerij op te richten en geniet hij er van om recepten te ontwikkelen en ze dan op grote schaal ergens anders, waaronder bij Craywinckelhof in Lubbeek of bij Eutropius te Menen te gaan brouwen.

Deze Abyss of Darkness BA is de Barrel aged versie van het gelijknamige bier, een imperial stout met pinda en gezouten karamel die duidelijk hun stempel ook drukken op het bier. Deze werd dan gerijpt op Tomintoul whisky vaten.

ABYSS OF DARKNESS BA : DEGUSTATIEFICHE
abyss of darkness ba
  • NAAM BIER Abyss of Darkness BA
  • BROUWERIJ Galea Craft beers
  • HERKOMST Brasschaat, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Imperial stout Barrel aged
  • ALCOHOL 12.5% vol.
  • SERVEERTEMP. 14°c.

UITZICHT

Heel intense donkerbruine tot zwarte kleur met een zwakke bruine schuimkraag.

GEUR

In de geur merk je direct dat het om een stevige klepper gaat. Pindanoten en gezouten karamel domineren dit bier maar ook de whisky en geroosterde koffiebonen zijn duidelijk merkbaar.

SMAAK

De smaak is heel stevig met een mond warmende aanzet, qua aroma domineert de koffie, pinda en whisky in een wel smakelijk lichtjes zoet en bitter geheel.

FOODPAIRING

Drink deze Abyss of Darkness BA als digestief om de avond af te sluiten.

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.