Zieke geest, toch wel een vrij aparte naam voor een bier zou je denken?

Maar eens je het verhaal kent van wie er achter zit zal je het snappen. De zieke geest is een blonde tripel van Vleesmeester Brewery uit het Antwerpse Edegem. Iets zoeter in smaak, kruidig met een vleugje alcohol, anders dan we van de brouwerij gewoon zijn.

  • BROUWERIJ Vleesmeester brewery
  • HERKOMST Edegem, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Tripel
  • ALCOHOL 7.5% vol.
  • SERV.TEMP. 7°c.
  • GLAS Kelkglas

SMAAKBESCHRIJVING

De zieke geest is een rijk blond bier, wat een tripel hoort te zijn. Een goublonden kleur met stevig wit schuim. Aroma’s van zoet fruit en karamelmouten. Een kruidig boeket dat voornamelijk van de gisting afkomstig is met een toets van de hop op de achtergrond (tropisch fruit en citrus).

De smaak is in de eerste instantie vrij zoet en zacht met een fijne hopbitter dat eerder op de achtergrond merkbaar is. Zoals een echte tripel merk je dat vleugje alcohol samen met de moutigheid maar in de afdronk is hij toch verrassend licht.

EXTRA INFORMATIE

Zoals al eerder gezegd is ‘zieke geest’ misschien een ietwat rare naam. Maar het verhaal erachter is dat het bier gemaakt is voor en in samenwerking met Phillipe Geubels, komiek en vriend des huizes.

Normaliter maakt de brouwerij vrij bittere bieren maar Phillipe kwam met de vraag om ‘iets gelak nen tripel’ te brouwen. Enkele aanpassingen en proefbrouwsels later hadden ze het gevonden, en zo was de Zieke Geest geboren!

Vleesmeester kent zijn ontstaan zoals vele brouwerijen die kennen, namelijk 3 vrienden die graag bierfestivals afschuimen op zoek naar de lekkerste bieren. Tot ze op een bepaald moment denken van hé, ik wil en zal dat ook kunnen.

En zo geschiedde.. In 2010 kochten ze een home brewing kit en maakten er allerlei bieren mee. Ze nodigden vrienden uit om te proeven en de ene keer was de creatie al geslaagder dan de andere keer, maar ze gaven nooit op en bleven experimenteren tot ze voor hen de perfecte bieren gecreëerd hadden.

Omdat een hobby moutmolen nogal goed op een soort kleine vleesmolen lijkt, dacht iemand dat ze eerder vleesmeesters waren dan brouwers, en toen was de naam gekozen.

In 2014 kwam het eerste bier op de markt, de ‘Hoogheid’, gebrouwen voor een lokale metalband ‘Your Highness’ bij de voorstelling van hun nieuwe plaat.

De bieren worden momenteel op grotere schaal gebrouwen bij brouwerij Anders te Anderlecht.

FOODPAIRING

Dit bier past best bij gegrilde zalm, vis met saus of zelfs bij scampi diabloque. Probeer gerust ook bij halfharde kazen.


Vleesmeester Brewery

Strijdersstraat 18, 2650 Edegem

Website voor meer info : www.vleesmeesterbrewery.eu/nl/

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.