zeven zonden ira

Het is nu niet het eerste bier dat ik uit deze reeks voorstel maar de Zeven Zonden IRA past perfect in het gamma van Zeven Zonden door zijn unieke en verrassende smaak, wel eentje voor de liefhebbers.

OVER DE ZEVEN ZONDEN, DE BROUWER EN HET BIER

De zeven zonden is het project waar brouwer Koen Hugelier reeds 11 jaar aan het timmeren is. In 2010 begon hij met een eerste bier te maken onder dit label, genaamd de Luxuria. Dit en elk volgende bier krijgt de Latijnse naam mee van een van de 7 hoofdzonden. Na de Luxuria volgde de Gula, de Invidia met dan de Superbia en deze Zeven Zonden IRA. Telkens bieren in een andere stijl.

Als je goed kan tellen ontbreken er nog 2 bieren om de zonden allemaal gehad te hebben. Deze komen er zeker nog aan maar geduld is een mooie deugd. Die zullen ongetwijfeld de naam Acedia en Avaritia meekrijgen. Koen heeft zelf geen eigen brouwerij maar zijn werk als freelance brouwer staat hem uiteraard toe deze op een van zijn werklocaties te maken, in dit geval Brewsociety in Heule.

De Zeven Zonden IRA is een tarwebier, met grotendeels tarwe gebrouwen dus en staat voor de zonde woede, de meeest kwaadaardige van allemaal. Ook werd er rijkelijk gebruik gemaakt van kruiding waaronder gember en koriander en dat proef je!

ZEVEN ZONDEN IRA
zeven zonden ira
  • BROUWERIJ Hugel
  • HERKOMST Heule, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Tarwebier
  • ALCOHOL 7% vol.
  • SERV.TEMP. 7°c.
  • GLAS TEKU glas
BIEROMSCHRIJVING

De zeven zonden IRA heeft een licht intense strogele kleur. In de geur krijg je een rijkelijk boeket van koriander, citrus, gember en frisse mouten en die stralen ook af op de smaak. Die is heel fris, goed gesatureerd en ook aromatisch met een licht pittige toets in de afdronk van de gember.

FOODPAIRING

Deze Zeven Zonden IRA is perfect bij oosterse gerechten als curries, eend met zoete saus, sushi en tonijn. Probeer deze ook zeker met onderstaand gerechten.

scampi met currysaus
0 Add to Favorites

Scampi blijven toch een van de favoriete schaaldieren van de Belg en er zijn zoveel manieren om ze klaar te maken. Voor mij persoonlijk zijn ze met currysaus overheerlijk, iets pittiger gekruid met gember en citroengras maar zeker niet pikant. Noem het eerder hartig en zoet.

0 Add to Favorites

Heerlijk als hapje of als comfortfood voor in de zetel waar niet veel werk aan is. Kipspiesjes gemarineerd in soja met sesam en een salsa van mango en pinda. Hartig, zoet en met een lekkere crunch.


BROUWERIJ HUGEL

Kortrijksestraat 103A, 8501 Heule

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips!

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.