yuzual suspects

Deze Yuzual suspects is een van de vele bieren in het gamma van het Gentse DOK brewing. Een witbier op smaak gebracht met yuzu, bloemen en kruiden.

DOK brewing is het grote werk van 3 gepassioneerde en gedreven mensen die hun weg al eerder kenden in de bierwereld. In mei 2018 openden ze hun grote brouwerij met brewpub en aansluitend nog enkele andere (eet)zaken met grote belangstelling. Het is dan ook een grote investering geweest, een 1000 liter op maat gemaakte installatie, gisttanks, moderne apparatuur en tanks om rechtstreeks bier te serveren op een van hun 30 taps waar ze hun bieren samen met bieren van bevriende brouwerijen schenken.

De namen achter DOK brewing zijn Dimitri Messiaen die bakken horeca ervaring heeft en eerder al pils 13 lanceerde, Janos de Baets van Hedonis bieren en tot slot zythologe en Daniella Provost. De brouwerij is gelegen in hal 16 van DOK noord, een omgebouwd fabrieksterrein met vele winkels. Een stuk buiten het centrum dus wat het risico iet groter maakte maar zeker berekend was.

Met hun eerste bieren (Farmhouse tripels, baltic porter, pale ale, american ipa, noem maar op) wilden ze direct tonen waar ze voor staan, bierstijlen van rond de wereld maken met een eigen twist met leuke namen en een moderne look. Daarnaast bieden ze met ROK (bbq) en BOEF (burgers, fingerfood, oosters,…) ook nog eten aan, alle troeven in huis dus.

YUZUAL SUSPECTS : DEGUSTATIEFICHE
yuzual suspects
  • NAAM BIER Yuzual suspects
  • BROUWERIJ DOK brewing company
  • HERKOMST Gent, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Witbier
  • ALCOHOL 5% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.

UITZICHT

Bleekgele, lichtwazige kleur met een fijn wit schuim

GEUR

In de neus veel acaciabloesems en citrus maar ook vers graan en mout. Daarna banaan en kruidigheid door de gist.

SMAAK

In de smaak is de eerste indruk zacht, heb je die kruidigheid maar voornamelijk veel frisheid.

FOODPAIRING

Drink de yuzual suspects bij vette vis, gerookte zalm of aperitief

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.