weyn blond

België telt alweer een heerlijk nieuw bier, en deze keer een met een ludieke naam.. Weyn blond! Het is er niet om gedaan alleszins.. want Maarten heeft nu eenmaal zelf zijn naam niet gekozen. Het gaat dus voor alle duidelijk zeker over bier, een met een unieke smaak en karakter..

OVER BROUWERIJ DE WEYN EN HET BIER

Brouwerij de Weyn is het werk van 1 man, Maarten de Weyn. Wat 8 jaar geleden startte als een hobby is uitgelopen naar iets groter in 2021. Na vele jaren brouwen en knutselen was het tijd om er mee verder te gaan en zijn bier aan het grote publiek te laten proeven. Omdat in een kleine hobbyinstallatie het niet handig is om grote hoeveelheden te maken werd Beerselect als de beste partner gekozen om de eerste 2000 liter Weyn blond te laten vloeien.

Een niet alledaags maar tegelijk vlot drinkbaar en aangenaam bier is het resultaat. Gemaakt met 4 graan-/moutsoorten , namelijk chocolademouten, gerstemout, maïs en tarwemout. Het is niet zo heel gebruikelijk om chocolademouten te gaan gebruiken voor een (donker)blond bier maar dat geeft hem net dat ietsje meer karakter en een zoetere/fruitige toets mee net als de maïs.

Naast die mouten drukken ook zeker de 3 gebruikte hoppesoorten hun stempel, Whitbread Golding, Strisselspalt en Herkules zijn het geworden. Niet de meest gekende, maar ook hier geldt weer.. uniek zijn! Het is die Strisselspalt die bijdraagt aan de fruitigheid, naast de koriander en kardemom die als extra kruiding verkozen werden en ook mooi doorkomen in het geheel.

Omdat Maarten zelf een maker is, een maker van bier krijgt het de leuke slogan Weyn blond… bier voor smakers mee, vergezeld door een leuk logo onder design van Caroline Vermeir van Studio Caro.

WEYN BLOND

weyn blond
  • BROUWERIJ De Weynbrouwerij (Beerselect)
  • HERKOMST Hove, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Blond bier
  • ALCOHOL 6.8% vol.
  • SERV.TEMP. 8°c.
  • GLAS TEKU glas
BIEROMSCHRIJVING

De Weyn blond heeft een heldere, diepe goudblonde kleur en een stevig wit schuim. Het eerste dat in de geur opvalt is het moutige dat in de vorm van briochebrood in je neus komt, aangevuld met een flinke portie fruit als rabarber, kruisbes en ook rijp zoet fruit. Een kleine toets van karamel en de kardemom komen ook goed door maar dan eerder op de achtergrond.

Zijn smaak is zacht, rond en evenwichtig met een tikkeltje zoet en tegelijk een frisse moutige afdronk. Alvast een geslaagd bier dat naar nog smaakt!

FOODPAIRING

Dit bier past perfect bij romige witte kazen of salades met fruit in, gepocheerde vis of zelfs bij een nagerecht zoals gekonfijte rabarber met ijs.


DE WEYNBROUWERIJ

Vincent Bavaisstraat 43, 2540 Hove

Website

Delen op facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.