wedding season

We zijn nog een beetje te vroeg voor het trouwseizoen maar toch was ik heel benieuwd naar deze Wedding Season van Brussels Beer Project of kortweg BBP. Nog geen 10 jaar bestaan ze maar ze hebben toch al heel veel gepresteerd.

OVER BRUSSELS BEER PROJECT EN HET BIER

Brussels beer project is een echt schoolvoorbeeld van durf, creativiteit en ondernemerschap. In 2013 startten Olivier de Brauwere en Sébastien Morvan met hun Brussels Beer Project. Een project dat kon groeien door crowdfunding en waarbij ook de lokale gemeenschap centraal staat. De vele giften zorgden er voor dat ze in 2015 op de Dansaertlaan hun eigen microbrouwerij met shop en taproom konden oprichten. Een echte aanrader om te bezoeken alvast.

Op die locatie worden maandelijks nieuwe pop-upbrouwsels gemaakt door brouwers die ook uit het buitenland komen, om daar op de wisseltap te belanden. Hun All Star range of beter gezegd de vaste bieren worden momenteel bij brouwerij Anders gebrouwen, bieren uit dat gamma zijn oa. de Delta IPA, Grosse Bertha, Wunder Lager, Juice Junkie enz.. Daarnaast zijn er ook nog de barrel-aged bieren.

Dat hun project goed aansloeg is een understatement want in 2017, 18 en 19 openden ze taprooms in Parijs en Tokio. In 2020 startten ze met de bouw van hun eigen grote brouwerij in Anderlecht. Het liefst hadden ze de brouwerij in Brussel zelf gehad maar daar was geen plaats meeer voor.

Zoals eerder gezegd staat de gemeenschap centraal en het lokale, zo waren ze de eersten om bier te gaan brouwen met broodoverschotten van een bakker uit de straat en maakten ze ook bier met speculoos van een Brusselse bakkerij.

Deze Wedding Season maakt deel uit van hun pop-up range, speciale bieren die vaak maar eenmalig gemaakt worden. Deze is wel net iets anders en werd oorspronkelijk gemaakt voor het huwelijk van een van de medewerkers in augustus 2019. In juni 2021 werd beslist deze terug op de markt te brengen met de insteek dat huwen terug een beetje normaker kan doorgaan.

Er werd gekozen voor een lichte, zure en fruitige stijl met een kruidig kantje. Fruit als Zwarte bessen, frambozen en blauwe bessen brengen het bier op smaak en de kruiding met rozemarijn, tijm en salie maakt de Wedding Season net nog iets specialer. De zurigheid is afkomstig van de zuurmouten en de gist terwijl de dextrine mouten voor nog wat zoetigheid zorgen.

WEDDING SEASON

wedding season
  • BROUWERIJ Brussels Beer Project
  • HERKOMST Brussel, België
  • KLEUR Blond/rosé
  • STIJL Zuur fruitbier
  • ALCOHOL 3.8% vol.
  • SERV.TEMP. 5°c.
  • GLAS TEKU glas
BIEROMSCHRIJVING

De Wedding Season heeft een heel licht wazige rosé kleur met een stevig wit schuim. De geur is alles wat je verwacht bij het lezen van de ingrediënten maar dan nog iets beter. De tijm en rozemarijn domineren licht maar de zoete peren, rode bessen komen er ook mooi door en dat sprankeltje frambozenazijn makt het af. De smaak van de Wedding Season is mals zuur in de aanzet met ook een zoet puntje, de kruiden komen ook hier mooi er door met de fruitigheid die vooral in de afdronk zit. Een zomerse delicatesse!

FOODPAIRING

De wedding season is een bier apart en moeilijker te pairen. Geniet er van op een zomers terras maar even goed bij een carpaccio van coquilles met frambozenazijn of ceviche van makreel.


BRUSSELS BEER PROJECT

Antoine Dansaertstraat 188, 1000 Brussel

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.