water & vuur

Water & vuur, 2 elementen die niet echt met elkaar overeen komen maar in dit geval zitten ze mooi ineengesmolten in deze Neipa van de Nederlandse brouwerij de Molen.

OVER BROUWERIJ DE MOLEN EN HET BIER

Brouwerij de Molen is een van de meer gekende en betere craftbierbrouwerijen uit Nederland en ze maken ondertussen een heel groot gamma, vooral in het gamma, stout, barley wine en ipa maar ook saison.

Experimenteren is hier het codewoord en zoals dat gaat is dat met heel grote succes en in kleine gevallen al eens minder. De geschiedenis van brouwerij de Molen gaat al een tijd terug. Brouwmeester Menno Olivier richtte brouwerij de Salamander op in zijn garage, tot hij de intrek kon nemen in 2004 in een oude korenmolen genaamd de arkduif, toen is ook de brouwerij omgedoopt tot de molen.

In 2009 kwam er een compagnon bij, John Brus. In 2011 breidden ze uit in een gebouw net iets verderop en zijn ze zo uitgegroeid tot een vaste waarde met een groot team.

Deze Water & Vuur is een pure neipa zoals het hoort. Gebrouwen met gerstemout maar ook tarwemout en havermout voor de frisheid. De smaak komt vooral van de Citrahop in cryovorm (met stikstof bevroren), Lemondrop, Simcoe en Mosaic.

WATER & VUUR
water & vuur
  • BROUWERIJ De Molen
  • HERKOMST Bodegraven, Nederland
  • KLEUR Blond
  • STIJL New England IPA
  • ALCOHOL 6% vol
  • SERV.TEMP 6°c
  • GLAS TEKU glas
BIEROMSCHRIJVING

De Water & Vuur heeft een wazige blonde kleur met een fijne en stevige schuimkraag. De geur zit vol met citrustoetsen als pompelmoes en sinaasappel, aangevuld met hopbloesems en een zachte moutige toets op de achtergrond. De smaak is zoals het hoort verfrissend en sappig met een fijne bitter die voor mij nog iets meer present mocht zijn maar zeker merkbaar is. Hoparoma’s komen mooi terug in de afdronk. Een perfecte zomerse verfrissing.

FOODPAIRING

Serveer de Water & Vuur zo op een zomers terras maar even goed op een warme dag bij fruitsalade, salades met geitenkaas en citrusvruchten of kipspiesjes met mango en soja.


BROUWERIJ DE MOLEN

Doortocht 4, 2411 DS Bodegraven Nederland

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.