Viven Champagner Weisse

viven champagner weisse

Viven heeft zich op enige jaren tijd een weg gebaand in het Belgische bierlandschap.
Met de Viven Champagner Weisse tonen ze duidelijk dat het zijn eigen weg gaat en naast enkele klassieke bierstijlen ook bierstijlen met een twist en karakter brouwt.

Een verfrissend witbier dat licht drinkt maar tegelijk smaakvol is.

  • BROUWERIJ Viven
  • HERKOMST Damme, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Witbier
  • ALCOHOL 4.8% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.
  • GLAS Smal en hoog glas op voet
BIEROMSCHRIJVING

De Champagner Weisse is niet zomaar een witbier. De kleur is bleekgeel met een volle en stevige schuimkraag. In de neus krijg je een heel frisse kruidigheid wat eigen is aan witbier. Veel citrus en rijp fruit maar vooral lentebloesems die hier een extra toets geven. De smaak is heel romig in de aanzet en ook hier proef je de finesse waarmee de kruidigheid verwerkt is. De Champagnegist zorgt voor een fijne pareling en ook in de smaak het witte fruit, citrus en bloesems.

OVER HET BIER EN DE BROUWERIJ

Viven zijn geschiedenis gaat terug naar eind de 20e eeuw, genoemd naar het pittoreske Vivenkapelle in West-Vlaanderen.

Willy de Lobel, hobbybrouwer uit het dorp, heeft zijn Kapel van Viven blond op de markt gebracht en niet veel later de bruine editie, het Klooster van Viven. De bieren waren heel geliefd in het dorp maar op een bepaald moment besliste Willy om er mee te stoppen.

Dat kon Tony Traen, eigenaar van de lokale drankenhandel niet laten gebeuren en hij nam de biernamen over. Hij herdoopte de bieren naar Viven en gaf zo een nieuw en frisser imago eraan.
Het brouwgebeuren interesseerde hem dermate dat hij een paar jaar na overname, in 2007, samen met Dirk Naudts van de proefbrouwerij in Lochristi enkele testbrouwsels maakte.

Ditmaal geen klassieke bieren maar bieren waarin hop de nadruk kreeg. Zo kwam een van de eerste IPA’s op de markt terecht. Vrouw Krystle heeft de brouwerij vervoegd en is ondertussen een van de weinige vrouwelijke brouwers. In 2015 zijn ze gezweken onder de vraag naar hun bieren in hun drankenhandel en beslistten ze om een eigen brouwerij te gaan oprichten.

Op deze manier konden ze meer gaan experimenteren. Ze startten met een experimentum reeks om daaruit de beste bieren te halen. Die brengen ze sinds 2019 als de Viven Craft Series op de markt. De Viven Champagner Weisse is trouwens ook een bier uit deze serie. Het bier werd zo succesvol dat ze het in hun original gamma werd opgenomen.

In tussentijd werd de brouwinstallatie in 2018 vernieuwd en vergroot naar 12 hl. De bieren van Viven hebben ondertussen al de wijde wereld met succes ontdekt.

De Viven Champagner Weisse is een licht blond bier gemaakt met champagnegist om zo extra finesse te brengen, het perfecte aperitief.

FOODPAIRING

De Viven Champagner Weisse is door zijn licht en fris karakter het best geschikt als aperitief of met zeevruchten.


VIVEN BREWERY

Stationsstraat 89, 8340 Sijsele

Website : www.viven.be

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.