vie

Vie, kort maar krachtig.. dat is de naam van een van de bieren van microbrouwerij Ruimtegist uit hartje Kortrijk. Een zacht en moutig blond bier dat zich vlot laat drinken.

OVER DE BROUWERIJ

Brouwerij Ruimtegist is het project van 2 gedreven vrienden Arn en Egbert, respectievelijk journalist en landmeter van opleiding. Beiden zijn gepassioneerd door bier en zijn maar wat blij dat ze na enkele jaren hobbybrouwen hun droom konden waarmaken. Achteraan café de Dingen in de Budastraat 12 te Kortrijk, een voormalig bakkerijpand, richtten ze hun microbrouwerij op dat ze in hun biercafé kunnen schenken.

Op datzelfde adres was in de 16e eeuw reeds een brouwerij gevestigd dat de naam ‘den Anker’ droeg, wat later De Noble werd. In 1962 sloot de laatste brouwerij op het Buda eiland waar ze gelegen zijn en bijgevolg ook de laatste stadsbrouwerij van Kortrijk. Zoveel jaar na datum zijn ze dan ook trots om terug een stadsbrouwerij te mogen presenteren aan de Kortrijkzanen.

Dit konden ze doen via een crowdfunding waar bijgevolg vele enthousiastelingen op intekenden en als return levenslang bier krijgen. De Vie was hun eerste bier dat later, in 2020, gevolgd werd door de Obsquur, een quadrupel van 9% vol.

Vie

vie
  • BROUWERIJ Stadsbrouwerij Ruimtegist
  • HERKOMST Kortrijk, België
  • KLEUR Blond
  • TYPE Blond bier | Hoge gisting
  • ALCOHOL 6.5% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.
  • GLAS Teku glas

BIEROMSCHRIJVING

De Vie is een lichtblond en eerder troebel bier met een stevige witte schuimkracht. Als eerste valt in de geur zijn zacht pilsmoutig karakter op. Deze wordt aangevuld door citrus en wit en geel fruit. De smaak is eerder fris en zacht te noemen met terug de moutigheid die doorkomt, wel ondersteund door een aangename bitter. Ook hier komt de citrus licht door.

De Vie is een type pils maar dan van hoge gisting en met een dry-hopping van Amarillo maar dan niet zo rijkelijk als in een IPA.

FOODPAIRING

De Vie past perfect als aperitief maar even goed bij lichte voorgerechten met vis en wit vlees of even goed bij genre Brie kaas.

Probeer zeker ook dit recept met de Viae als bierpairing.

vispapillot
0 Add to Favorites


STADSBROUWERIJ RUIMTEGIST

Budastraat 12 bus 1B, 8500 Kortrijk

Website : www.ruimtegist.be

Delen op facebook!

Ontdek hier alle andere biertips!

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.