vesting

De Vesting van Siphon brewing is een van de vele bieren in hun assortiment dat ook steeds aangroeit. Dat ze graag buitenlandse stijlen aandoen bewijzen ze met deze hefeweizen.

OVER SIPHON BREWING EN HET BIER

Siphon Brewing is een microbrouwerij uit het West-Vlaamse Damme, gelegen aan restaurant de Siphon van Franky Callewaert. Het restaurant is al jarenlang een culinair begrip en al lang was hij liefhebber van (aangepaste) bieren bij zijn gerechten. Toen hij in contact kwam met het tweetal Breandèn Kearny (voormalig Iers advocaat) en Franklin Verdonck (ingenieur) vertelde hij hen dat het zijn grootste droom was om bij het restaurant een brouwerij te hebben dat bieren maakt om daar dan op de kaart te zetten, en zo geschiedde.

In 2016 werd een gebouw nabij het restaurant als brouwerij ingericht en niet veel later werden de eerste flesjes Dams bier gemaakt. Breandèn is al enige jaren geleden naar hier verhuisd om zijn passie voor bier te volgen en bier en foodwriter te worden en Franklin gepassioneerd en opgeleid hobbybrouwer.

In 2018 werd Siphon Brewing als beste nieuwe brouwerij verkozen in Amerika, een heuse eer maar ook het bewijs dat ze daar goede bieren maken. Ze maken bieren in gekende stijlen maar ook vergeten of buitenmandse stijlen maar dan met een moderne en eigen twist. Denk maar aan een oester stout, bier met lavendel, gerookt hout, enz. De hop staat vaak ook vooraan in veel van hun bieren

Alle namen van de bieren hebben trouwens een link naar de stad of een mythe wat de bieren des te interessanter maakt omdat er een verhaal achter zit. Zo is het niet anders met deze Vesting, een Hefeweizen dat -zoals je al denkt- van stijl oorspronkelijk Duits is. Een witbier met voornamelijk tarwe (70% om precies te zijn) dat vooral de gist laat spreken met banaan, kruidnagel en citrus als kenmerkende aroma’s. De naam is gelinkt aan de nabijgelegen Franse vesting ‘Fort van beieren’ wat nog een overblijfsel is uit de Spaanse succesieoorlog.

VESTING
vesting
  • BROUWERIJ Siphon Brewing
  • HERKOMST Damme, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Hefeweizen
  • ALCOHOL 5.1% vol.
  • SERV.TEMP. 6° c.
  • GLAS Fluitglas
BIEROMSCHRIJVING

De Vesting heeft een wazige bleekblonde kleur met een stevig wit schuim. In de geur valt vooral wat banaan op en kruidnagel maar ook citrus en frisse mouten. In de smaak domineren ook hier de gistaroma’s maar van afdronk is hij eerder licht maar tegelijk rond, fris en aangenaam doordrinkbaar.

FOODPAIRING

Serveer de Vesting bij vele frisse gerechten met schaaldieren maar ook asperges of als aperitief. Probeer zeker ook de combinatie met een van onderstaande recepten.

asperges a la flamande
0 Add to Favorites

Als er nu een manier is waarop asperges op z’n best smaken dan is het op Vlaamse wijze! Heel eenvoudig en snel klaar te maken en je hebt er niet veel voor nodig.


SIPHON BREWING

Damse Vaart Oost 1, 8340 Damme

Website

Delen op facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.