ultima exotic tripel

Ultima is een van de vele bierfirma’s die nog niet zo lang ontstaan zijn in België. De Ultima Exotic Tripel is een typische tripel maar met een eigen twist en een van de vier bieren uit hun gamma. Door het gebruik van Amerikaanse hopsoorten krijgt het bier een exotischere toets en ook door nog een extra ingrediënt dat je een beetje verderop kan ontdekken.

  • BROUWERIJ Ultima (bierfirma)
  • HERKOMST Diepenbeek, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Tripel
  • ALCOHOL 8% vol.
  • SERV.TEMP. 7° c.
  • GLAS Smal en hoog tulpglas
BIEROMSCHRIJVING

De Ultima Exotic Tripel is een donker goudenblond bier met een stevige witte schuimkraag. De geur is zoals de naam het zegt exotisch, maar niet zo uitbundig als je zou verwachten. Een moutige indruk laat ook plaats voor abrikoos, perzik en sinaas. De licht kruidige gistoets zit hier eerder op de achtergrond. De smaak is zacht maar doorweven van een fijne hopbitter. Verfrissende afdronk met vooral de mouten die blijven hangen.

OVER DE BROUWERIJ EN HET BIER

Ultima is een van de recente bierfirma’s die ons land telt. Een paar jaar geleden opgericht door 4 vrienden, voornamelijk zythologen. Jonas Maes, Ben de Maeyer, Andy Jans en Bram Vanermen zijn allemaal bierliefhebbers die ook graag bierrecepten ontwikkelen. De laatst genoemde is zelf brouwer.

De recepten worden dus door de heren zelf samengesteld en ruim getest op een kleine installatie alvorens ze bij verschillende brouwerijen hun bieren op grote schaal laten brouwen. Ze gaan voor klassieke bierstijlen maar zeker met een unieke twist om zo hun stempel te drukken op de Belgische biermarkt. Zo maken ze deze Ultima Exotic Tripel met Amerikaanse hoppen en oranjeschil. Daarnaast hebben ze ook de Bee Honey, gemaakt met Hasseltse honing en ook een Barley wine met Belgische double aged Rum van Ghost in a Bottle.

Recent zijn ze ook met de Berry-white op de markt gekomen, een perfecte zomerse dorstlesser met als basis een witbier met daarbij frambozen.

De bieren worden naargelang capaciteit bij verschillende brouwerijen gemaakt, nl. het Nest in Turnhout, Beerselect in Gent of Craywinckelhof in Lubbeek.

FOODPAIRING

De Ultima exotic tripel past perfect op zich bij zomers weer maar even goed bij gebakken en gegrilde vis, kip en warme schaaldieren. Probeer hem zeker ook eens bij eerder fruitige halfharde kazen.


BIERFIRMA ULTIMA

Wijkstraat 39, 3590 Diepenbeek

Website : www.bierfirma-ultima.be

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.