truth ipa

Met de Truth IPA trekken we naar de USA, een (lekker) cadeautje die ik gekregen heb van iemand die daar op reis was gegaan. Dat Amerikanen goed zijn in IPA is geen geheim meer en zo bewijst ook Rhinegeist uit Cincinnati.

In 2005 startte het verhaal van Bob Bonder and Bryant Goulding, 2 van oorsprong vertegenwoordigers uit San Francisco. Een droom van Bob was om een koffiebranderij op te richten en zochten naar een stad waar dit het beste kon zo kwam hij uit in Cincinnati. Bryant volgde wel als geïnteresseerde eerst nog lessen bier brouwen en bleef nog als consultant aan de slag.

In 2011 kwam dan toch het idee om een brouwerij te gaan uitrollen nadat ze contact hadden met elkaar en Bryant naar Cincinnati trok. Het duurde nog even en de plannen moesten verder uitgerold worden. Met nog wat extra mensen aan boord en veel werk om het pand ingericht te krijgen openden ze medio 2013 de deuren van hun brouwerijen. Wat volgde was een groot succes, tegenwoordig bestaat hun groot gamma voornamelijk uit IPA net zoals deze vaste waarde, de Truth IPA. Maar ook witbieren, amberbieren, barley wine, sours daar zijn ze niet vies van.

De Truth IPA wordt gemaakt met pale ale mout, vienna en carared die allemaal voor zijn volle smaak zorgen. Amarillo, Citra, Simcoe en Centennial zorgen dan weer voor de bitter maar vooral ook veel aroma.

TRUTH IPA : DEGUSTATIEFICHE
truth ipa
  • BROUWERIJ Rhinegeist
  • HERKOMST Cincinnati, USA
  • KLEUR Blond
  • STIJL IPA
  • ALCOHOL 7% vol.
  • SERV.TEMP. 8°c.

UITZICHT

Een intense goudgele kleur met een rijkelijke en stevige witte schuimkraag.

GEUR

De geur is vooral als goed moutig te omschrijven en duidelijk ook caramel maar dan niet overdreven. Daarnaast uiteraard veel hop, voornamelijk kruidige hoptoetsen en een klein beetje hars.

SMAAK

De smaak is aangenaam en duidelijk bitter, lichtjes zoet en volmondig. Een echte classic american style ipa.

FOODPAIRING

Serveer deze bij oosterse gerechten en comfort food maar ook rijkere kazen of een meat pie.

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.